Medic din Iaşi anchetat după ce a trimis acasă o gravidă cu un făt mort în burtă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentul a avut loc la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi FOTO: Adevărul
Incidentul a avut loc la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi FOTO: Adevărul

Conducerea Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Cuza Vodă" din Iaşi a anunţat măsuri disciplinare drastice împotriva medicului de gardă care a tratat cazul cu superficialitate.

O femeie gravidă a fost adusă cu ambulanţa la Spitalul de Ginecologie "Cuza Vodă" din Iaşi în cursul nopţii de 24 august, acuzând dureri puternice. A fost consultată iniţial de un medic rezident din echipa de gardă, care a evitat să dea un diagnostic din cauza sarcinii înaintate şi a solicitat intervenţia medicul specialist, Irina Antoniu.

"Dr. Antoniu Irina n-a consultat pacienta şi a dispus neinternarea sa, cu menţiunea ca pacienta să revină în cursul dimineţii următoare pentru investigaţii", a explicat Mircea Onofiescu, managerul Spitalului de Ginecologie, pentru ziaruldeiasi.ro.

A doua zi, femeia gravidă a fost adusă din nou la spital de urgenţă, cu ambulanţa, după ce născuse acasă, fără să fie asistată medical, un făt mort, de sex masculin. Managerul Onofriescu estimează că fătul murise în burta mamei de 4-5 zile.

Conducerea spitalului a anunţat declanşarea unei anchete administrative împotriva medicului Irina Antoniu, la finalul căreia va fi sesizat şi Colegiul Medicilor. "Nu este un caz de malpraxis, ci unul de răspundere disciplinară", a precizat Vasile Astărăstoae, şeful Colegiului Medicilor. Şi Poliţia s-a autosesizat şi a deschis o anchetă în acest caz pentru "moarte suspectă".

Doctoriţa Irina Antoniu a mai fost implicată într-un scandal în vara anului 2010, atunci când o pacientă a murit pe care a operat-o prin cezariană a murit la scurt timp după intervenţia. La vremea respectivă, Irina Antoniu a fost suspendată pe durata anchetei administrative, dar s-a reîntors ulterior la muncă.

Mai puteţi citi:

O femeie însărcinată a murit la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi din cauza unei hemoragii masive

O femeie din Iaşi a născut la uşa cabinetului medical. Doctorul de gardă nu i-a dat drumul înăuntru

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite