Cunoscut cadru universitar şi medic din Iaşi, condamnat la trei ani de închisoare după un dezmăţ bahic ca-n poveşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Fătu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Foto: Ziarul de Iaşi
Constantin Fătu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Foto: Ziarul de Iaşi

Judecătorii ieşeni au decis, miercuri, 10 iulie, să îl condamne pe Constantin Fătu, medic ginecolog la Maternitatea “Cuza Vodă”, la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de şapte ani.

Doctorul ieşean, care este şi şef de catedră la Universitatea de Medicină şi Farmacia “Gr. T. Popa” a fost acuzat de procurori de conducere pe drumurile publice în stare de ebrietate. Sentinţa dată în cazul lui Constantin Fătu nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Acesta a fost prins în stare avasantă de ebrietate de trei ori în mai puţin de 24 de ore.

Isprava sa s-a petrecut în luna martie a anului 2010, atunci când, pe fondul unor probleme personale – aşa cum a declarat el în timpul anchetei, Fătu a avut o perioadă în care a consumat alcool. În seara zilei de 28 martie, la orele serii, acesta conducea un autoturism marca Ford Focus în zona Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi.

Bere după recoltarea probelor biologice

A tamponat uşor un alt vehicul iar după ce poliţiştii au ajuns la faţa locului şi-au dat seama că medicul este în stare de ebrietate. L-au dus la spital acolo unde au aflat că acesta avea o alcoolemie de aproximativ 3 la mie! Era practic la limita comei alcoolice. “Între cele două probe de sânge, întrucât inculpatul era în precomă etilică (potrivit buletinului de examinare şi a celor reţinute în procesul-verbal de constatare), a fost perfuzat”, se arată în rechizitoriu.

După ce a plecat de la spital, Constantin Fătu a luat-o de la capăt. A mers înspre locul în care îşi lăsase maşina şi s-a urcat din nou la volan. La scurt timp a produs un nou accident rutier, pe strada Independenţei. Poliţiştii au ajuns din nou la faţa locului, l-au transportat încă o dată pe medic la spital unde i s-au prelevat din nou probe biologice. De această dată a reieşit o alcoolemie de 2,95 la mie în sânge. Fătu a spus atunci că a băut “mai multe halbe de bere” după ce a plecat de la spital.

Cel de-al treilea incident produs de Constantin Fătu s-a petrecut a doua zi, la orele după-amiezii, atunci când, de asemenea, medicul era în stare avansată de ebrietate.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite