O femeie din Iaşi a născut la uşa cabinetului medical. Doctorul de gardă nu i-a dat drumul înăuntru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctorul Dan Daschievici, cel care era de gardă la cabinetul din Podu Iloaiei FOTO: bzi.ro
Doctorul Dan Daschievici, cel care era de gardă la cabinetul din Podu Iloaiei FOTO: bzi.ro

Incidentul a avut loc în localitatea ieşeană Podu Iloaiei, în faţa Centrului de Permanenţă Medicală, iar doctorul de gardă susţine că n-a auzit soneria.

O femeie de 39 de ani din localitatea ieşeană Hârlău a intrat în travaliu aseară, 10 iulie, iar soţul acesteia a sunat la Ambulanţă. Personalul de acolo i-a relatat că singura maşină disponibilă este trimisă cu o urgenţă spre localitatea Iaşi şi i-a recomandat să pornescă cu maşina personală spre Iaşi, urmând ca, pe traseu, să fie preluat de maşina de Ambulanţă, care se întorcea spre Hârlău.

Bărbatul a plecat cu maşina, dar starea soţiei s-a agravat, iar cei au oprit în Podu Iloaiei, localitate aflată la aproximativ 50 de kilometri de Hârlău, şi au mers la Centrul de Permanenţă Medicală, deservit de un medic de gardă.

În ciuda faptului că au sunat insistent la uşa închisă a centrului, doctorul nu le-a deschis. În zarva creată în faţa cabinetului, a apărut o asistentă medicală din localitate, care a ajutat-o pe femeie să nască, în maşină.

Abia atunci a ieşit şi medicul de gardă, Dan Daschievici, din cabinet şi s-a oferit să preia procedurile, însă a fost refuzat de către familie. Doctorul susţine că n-a auzit soneria pentru că soţul femeii ar fi sunat la butonul greşit.

„La uşa sunt două butoane. Unul pentru etaj, altul pentru parter. Ei au sunat pe butonul de la parter şi nu se aude la etaj. Aici este scandal şi gălăgie şi când nu naşte cineva. Iar eu nu cobor. Am deschis geamul şi nu se vedea nimic la uţă. Erau trei poliţişti care se uitau înspre magazin. Data trecută când am auzit scandal, erau doi tipi care au cântat toată noaptea. Când am coborât eu, femeia născuse, stătea în maşina soţului şi încerca să elimine placenta. Era o asistenta lângă ea. Un bărbat, care era şi el acolo, nu mi-a dat voie să intervin”, a declarat dr. Dan Daschievici, pentru bzi.ro.

Femeia, aflată la a două naştere, a adus pe lume un băieţel. Au fost preluaţi în cele din urmă de Ambulanţă şi transportaţi la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi. Atât mama, cât şi copilul, sunt în afara pericolului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite