Maşină de curse fabricată de studenţii ieşeni. Vor participa la competiţii internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ziaruldeiasi.ro
FOTO ziaruldeiasi.ro

Studenţii de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) construiesc o maşină de curse cu care vor participa la competiţii din Italia, Olanda şi Croaţia.

Studenţii Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi au început să construiască un nou monopost de curse după ce au fost admişi până în prezent la trei curse de „Formula Student”, ediţia 2022, fiind aşteptate şi rezultatele de la etapa din Spania, care nu au fost anunţate încă. 

Practic, potrivit reprezentanţilor TUIASI, competiţia adresată studenţilor nu presupune doar abilitatea de a construi maşini, fiind luate în considerare şi cunoştinţele studenţilor în ceea ce priveşte ingineria, motorsport, dar şi de cultură generală.

„Trebuie să depunem documentaţiile între timp, fiindcă este în principal un concurs de inginerie, nu doar unul sportiv. Sunt mulţi paşi de făcut până la «ziua mare», când mergem la competiţie, dar sperăm să ne încadrăm în toate termenele”, a declarat pentru Ziarul de Iaşi conf.dr.ing. Ciprian Ciofu, cadru didactic la Facultatea de Mecanică şi unul dintre coordonatorii echipei.

„Formula Student” e alcătuită din 18 membri, majoritatea din anii II sau III, dar sunt şi studenţi din an terminal de la licenţă, cât şi din anul I. 

Potrivit sursei citate, costurile necesare pentru construirea unui monopost este nevoie de un buget de 15.000-20.000 de euro, banii fiind obţinuţi de la sponsorii tradiţionali, care sprijină echipa TUIASI de mai mulţi ani. Construcţia monopostului va mai dura până spre finalul primăverii, în luna mai urmând să înceapă primele teste.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Rusia se pregăteşte să ia cu asalt Kievul. Armata rusă a bombardat un spital psihiatric: „E crimă de război împotriva civililor”

Război în Ucraina. Cele şase condiţii puse de Rusia Ucrainei pentru încetarea focului

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite