La cât a ajuns gradul de ocupare al paturilor din spitalele suport COVID din Iaşi

0
Publicat:

În ultimele 24 de ore, mai multe persoane din judeţul Iaşi au fost depistate cu Covid-19. Mai exact, în data de 16 ianuarie, pe teritoriul Iaşului au fost raportate 17 cazuri, din totalul de 637 de testări efectuate.

Test COVID 19 SURSĂ Arhiva Adevărul
Test COVID 19 SURSĂ Arhiva Adevărul

Totodată, conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore s-au efectuat nouă externări şi 15 internări. De menţionat este faptul că în aceeaşi perioadă, la nivelul Iaşului s-a înregistrat şi un deces, fiind vorba despre o persoană infectată cu Coronavirus. 

Câte paturi destinate pacienţilor pozitivi sunt ocupate în prezent

În acest moment, reprezentanţii DSP Iaşi precizează că la nivelul judeţului Iaşi sunt libere 20 de paturi la ATI, destinate pacienţilor testaţi pozitiv. 

Referitor la gradul de ocupare al paturilor, inclusiv paturi AT, din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 17 ianuarie 2023, sunt ocupate 33 de paturi, patru dintre acestea fiind la ATI. În acest moment sunt libere 20 de paturi ATI. Astfel, există câte patru paturi disponibile la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Spitalul de Neurochirurgie şi câte şase paturi la Spitalul Sf. Spiridon" şi la Spitalul Municipal Paşcani", precizează reprezentanţii DSP Iaşi. 

Paturi libere în mai multe spitale din Iaşi

Un lucru îmbucurător este faptul că mai multe paturi destinate pacienţilor depistaţi pozitiv sunt libere în această perioadă. Astfel, la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon", centru suport pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate paturile ATI. În acest moment, nu sunt persoane confirmate pozitiv, care urmează tratamentul prin dializă. Aceeaşi situaţie se înregistrează şi la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna" Iaşi dar şi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria".

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 17 ianuarie 2023, un număr de 48 de persoane se află în izolare. Totodată, în ceea ce priveşte solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de edicii de familie pe platforma CAPESARO, menţionăm că în ultimele 24 de ore echipajele mobile nu au efectuat testări", adaugă reprezentanţii DSP Iaşi. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite