Iaşi: Psihiatrii sunt alarmaţi de numărul mare de persoane care au depresie. Ascultă mărturiile celor care suferă de această boală (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie (ARPP) realizează o campanie sub sloganul „Nu eşti singură. Nu eşti singura!" prin care încurajează persoanele care suferă de depresie să se prezinte la specialişti. Semnalul de alarmă vine după ce medicii psihiatri au realizat că tot mai mulţi oameni au simptomele unei depresii.

Specialiştii din psihiatrie s-au reunit vineri la Iaşi pentru a lansa campanie „Nu eşti singură. Nu eşti singura!" prin care doreşte să încurajeze publicul să se adreseze medicilor psihiatri în cazul în care au depresie. Doctorii au enumerat şi simptomele care ar trebui să-i aducă pe ieşeni la psihiatri.

Iaşi: Criza a triplat numărul pacienţilor de la Spitalul Socola (FOTO)

„Cei care au insomnii, stări de anxietate, nu mai prezintă interes pentru activităţi, le creşte sau le scade considerabil pofta de mâncare înseamnă că au această boală «de suflet». Unii o au genetic, alţii o iau pe parcurs", spune doctorul Roxana Chiriţă de la Spitalul de Psihiatrie Socola.

VEZI SIMPTOMELE DEPRESIEI

Numărul persoanelor din Moldova care s-au prezentat cu depresie la psihiatri a crescut.

„În 2007 am avut 13.486 de internări, iar dintre acestea 32,97% au fost pentru depresie. În 2010, numărul  de internări a crescut la 14.049, iar persoanele cu depresie reprezintă 40,04%", spuneAndreea Szalontay, şef de lucrări la Spitalul Socola.

În cadrul lansării campaniei la Iaşi, actriţa Mihaela Arsenescu Werner a lecturat mărturiile a patru persoane care s-au tratat de această boală şi care s-au confesat site-ului de ştiri hotnews.

ASCULTĂ MĂRTURIA MIHAELEI MIROIU PRIN VOCEA ACTRIŢEI MIHAELA WERNER

Este vorba despre Mihaela Miroiu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice din Bucureşti care a suferit primul episod depresiv în 1997, un fotograf care a vrut să rămână anonim şi care a avut această boală la 22 de ani, Carla Szabo, designer care a depăşit depresia cu psihoterapie şi Neagu Djuvara, istoric şi scriitor care este tatăl unei fiice tratate pentru depresie.

Aceştia au înşirat stările prin care treceau: neîmplinire sufleteasca, rupere de realitate, tristeţe.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite