Greva profesorilor continuă. Dascălii, prezenți la protest în centrul Iașului FOTO

0
Publicat:

Profesorii continuă greva, dar și protestele din marile orașe ale țării. În ziua de 7 iunie 2023, mii de dascăli au fost prezenți în centrul Iașului, unde și-au strigat nemulțumirile.

Protest profesori Iași 7 iunie SURSĂ Cristian Hitruc
Protest profesori Iași 7 iunie SURSĂ Cristian Hitruc

Conform estimărilor, la manifestare au fost prezente peste 3.000 de persoane, care au fost înarmate cu pancarte cu mesaje dar și cu vuvuzele. Profesorii din Iași au cerut la unison să le fie respectate drepturile.

Protestele vor continua toată săptămâna

Cadrele didactice din mediul preuniversitar nu au de gând să renunțe la grevă, chiar dacă organizarea examenelor naționale este pusă în pericol.

Astfel, liderii USLIP Iași au anunțat că protestele vor continua. Următoarea adunare va avea loc pe data de 8 iunie 2023, la ora 11.00, tot în fața Prefecturii din Iași.

Conform reprezentanților USLIP, în acest moment, la nivelul județului Iași sunt în grevă peste 8.000 de profesori și cadre auxiliare. La protestul din 7 iunie 2023, mai mulți profesori au luat cuvântul și și-au spus nemulțumirile la microfon, în fața tuturor colegilor prezenți.

„Ne-ați încălcat dreptul la liberă exprimare și ați încercat să ne închideți gura cu o Ordonanță de Urgență pe care nu am cerut-o și pe care nu o vrem. Vom merge înainte până vom obține victoria", a transmit o profesoară prezentă la protest.

Președintele Klaus Iohannis, luat la țintă de protestatari

Profesorii prezenți în centrul Iașului l-au luat la țintă pe președintele Klaus Iohannis. Astfel, dascălii ieșeni au ținut să-i amintească faptul că, înainte de toate, este profesor. Totodată, aceștia i-au cerut să îi asculte și să facă pași importanți pentru a le rezolva cererile. 

„Vrem în primul rând să fim respectați. Domnule președinte, suntem mulți și suntem elita României. Suntem intelectuali cu facultăți reale, nu ca miniștrii. Suntem intelectuali, suntem meritocrația țării și merităm mai mult. Nu suntem inferiori medicilor, procurorilor și nici dumneavoastră, domnule președinte. Nu vă suntem inferiori și ne cerem drepturile", a transmis, la microfon, o altă profesoară din Iași. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite