Fosta şefă a DIICOT vrea să fie avocat în Moldova deşi e judecată în două dosare de corupţie. Reacţia şefului Baroului Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Bica intenţionează să profeseze avocatura la Iaşi FOTO Adevărul
Alina Bica intenţionează să profeseze avocatura la Iaşi FOTO Adevărul

Alina Bica, în prezent procuror-suspendat din funcţie, a depus o cerere de înscriere în Baroul Dolj şi, totodată, de transfer la unitatea omologă din Iaşi. Bica este judecată în prezent în mai multe dosare se corupţie.

Fosta şefă a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) intenţionează să se mute la Iaşi pentru a profesa meseria de avocat. Bica a înaintat o cerere de înscriere pe tabloul avocaţilor definitiv din Dolj, cerând, tototdată, şi “aprobarea transferului în cadrul Baroului Iaşi, după înscrierea pe Tabloul avocaţilor definitivi cu drept de exercitare a profesiei şi avizarea cabinetului individual”, potrivit ordinii de zi a Baroului Dolj, din data de 17 martie.

Iniţial, în spetembrie 2015, reprezentanţii Baroului Dolj au amânat soluţionarea cererii Alinei Bica, cerând ca aceasta să îşi completeze dosarul prin care cerea să devină avocat.

Cererea fostei şefe a DIICOT a fost pusă şi pe ordinea de zi din 25 februarie 2016, la acea şedinţa Bica cerând, printr-un fax, amânarea audierii sale.

"Bănuiesc că nu pot să stau pe banii părinţilor. Nu am un venit, în pofida a ceea ce s-a spus şi s-a comentat la televizor, stau într-un apartament de 50 de metri pătraţi, cu o rată de 400 de euro pe lună, pe care, dacă nu o plătesc, mă dau afară. Cu tot respectul, trebuie să lucrez, nu am ce să fac şi nu am ... Nu doresc să discut despre lucrurile astea, că nu am nevoie de simpatia nimănui, e problema mea personală şi intenţionez să mi-o descurc", a spus, anterior, Alina Bica, potrivit News.ro

Surse din cadrul Baroului Iaşi au precizat corespondentului „Adevărul” că dacă va primi aviz favorabil de transfer de la Dolj, Alina Bica va trebui să primească şi acceptul instituţiei de la Iaşi pentru a veni în acest oraş. Aceleaşi surse au precizat că este posibil ca problemele cu legea pe care Bica le are să influenţeze decizia ce urmează a fi luată în Capitala Moldovei.

Contactat telefonic, decanul Baroului Iaşi, avocatul Marius Striblea, ne-a precizat: „Până la acest moment, la secretariatul Baroului Iaşi nu este înregistrată nicio solicitare din partea doamnei Alina Bica. În măsura în care va fi formulată vreo astfel de cerere, consiliul pe care îl conduc o va soluţiona în funcţie de prevederile legii şi de argumentele petentei.”

Alina Bica este judecată în prezent, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, în două dosare de corupţie instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie. Bica a fost şi încarcerată pentru o perioadă.

Citeşte şi:

Alina Bica: Nu mai ies din puşcărie toată viaţa. Eu şi Al Capone

 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite