Explozie într-un bloc, din cauza unei trotinete electrice. Un bărbat a fost transportat la spital cu arsuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O explozie puternică a avut loc într-un bloc din Iași, din cauza unei trotinete care a fost lăsată la încărcat. Un bărbat a suferit mai multe arsuri și a fost transportat de urgență la spital.

Explozie Iași SURSĂ FOTO BZi
Explozie Iași SURSĂ FOTO BZi

Totodată, alte zeci de persoane au fost nevoite să se autoevacueze din imobilul situat în capitala Moldovei.

Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Iași

O explozie provocată de bateria unei trotinete electrice i-a pus pe jar marți, 16 aprilie 2024, pe locatarii unui bloc cu 10 etaje din municipiul Iași.

Conform informațiilor apărute până în prezent, trotineta era pusă la încărcat în momentul în care a avut loc explozia, urmată de un incendiu. Aceasta se afla în sufrageria apartamentului în care locuia un bărbat în vârstă de 30 de ani. 

Acesta s-a ales cu mai mult arsuri în urma acestui incident, pe mâini și pe picioare, și a fost transportat de urgență la spital de echipajul medical care s-a prezentat la fața locului. 

Totodată, echipajele de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului care a izbucnit în interiorul apartamentului. 

Conform martorilor, explozia a fost una foarte puternică. Astfel, aproximativ 25 de locatari au părăsit locuințele. 

A fost o explozie foarte puternică, s-a simțit mai ceva ca un cutremur. Ne-am speriat și am ieșit imediat afară”, a povestit o femeie care locuiește în blocul din Iași.

„Probabil a fost vorba despre o improvizație”

Reporterii „Adevărul” au discutat cu reprezentanții unui service specializat în reparații de trotinete electrice. Aceștia susțin că, cel mai probabil, a fost vorba despre o improvizație făcută de proprietarul trotinetei.

Cel mai probabil a fost vorba despre o improvizație, făcută de cineva neautorizat. Altfel, nu poate avea loc un astfel de incident, nici dacă trotineta este pusă la încărcat. Aceste trotinete electrice au un sistem foarte inteligent. În momentul în care bateria este încărcată în totalitate, nu mai primește curent de la încărcător. Totodată, dacă apare o defecțiune, în cele mai multe cazuri bateria nu primește curent. Deci, cel mai probabil a fost făcută o improvizație la baterie, o reparație acasă”, au precizat specialiștii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite