EXAMEN CAPACITATE 2014 IAŞI Subiectele la Matematică la testul de Evaluare Naţională. Elevii au avut de rezolvat Varianta 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevi în timpul examenului de Capacitate 2014 FOTO Adevărul
Elevi în timpul examenului de Capacitate 2014 FOTO Adevărul

Subiectele la Matematică de la examenul de Capacitate 2014, testare naţională care a început luni, rezolvate în direct la Adevărul Live, miercuri, de la ora 11.00.

UPDATE Subiectele primite de elevi la examenul de Capacitate 2014 sunt rezolvate în direct miercuri, de la ora 11, la Adevărul Live, după examenul de capacitate la matematică.

În platoul Adevărul Live vine profesoara de matematică Oana Chioveanu, care pregăteşte olimpicii la Liceul Internaţional de Informmatică din Capitală.

La examen sunt înscrişi 6.948 de elevi din judeţul Iaşi, care susţin examenul în centrele de examen organizate la şcolile din oraşe. Accesul elevilor în săli este permis între 8.00 şi 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise. Fiecare probă scrisă durează 120 de minute.

Proba scrisă la Limba Română s-a desfăşurat fără incidente majore pe raza judeţului Iaşi. "Au fost două probleme în două comune. În sensul să într-o comună a fost o problemă cu electricitatea, în alta a fost o problemă cu conexiunea la internet şi s-a dovedit utilă maniera noastră de a găsi şi de a avea şi un plan de rezervă. S-au preluat subiectele, încât la timpul necesar ele au existat în faţa elevilor", a precizat Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Evaluarea Naţională 2014 a început luni, cu proba la română. Prin examen vor trece peste 166.000 de elevi de clasa a VIII-a, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.

Marţi a avut loc examenul de capacitate la limba maternă, iar miercuri urmează examenul de capacitate la matematică.

Subiectele primite de elevi la examenul de Capacitate 2014 vor fi rezolvate în direct miercuri, de la ora 11, la Adevărul Live, după examenul de capacitate la matematică.

subiecte mate capacitate
subiecte mate capacitate

Subiectele la Limba Română de la examenul de Capacitate 2014, testare naţională care a început luni, au fost rezolvate în direct la Adevărul Live, luni, de la ora 11.00. Profesorii susţin că au fost de nivel mediu, însă au avut şi câteva dificultăţi şi nuanţe.

Modelele de subiecte la matematică la Capacitate 2014 pot fi consultate pe site-ul Ministerului Educaţiei dedicat acestora, subiecte.edu.ro.

Din 2014, media de la aceste teste naţionale va reprezenta 75% din media de admitere la liceu, iar 25% vor conta mediile din gimnaziu, faţă de 50%, anul trecut, de altfel singura noutate faţă de Capacitatea din 2013, ne-au declarat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Calendar Evaluare Naţională 2014

 • 23 iunie - Limba Română
 • 24 iunie – Limba maternă
 • 25 iunie – Matematică
 • 27 iunie – afişarea rezultatelor parţiale
 • 1 iulie – afişarea rezultatelor finale

Rezultate slabe la simulare

La examenele de simulare din martie 2014, s-au înscris aproape 188.000 de elevi şi s-au prezentat la probe aproape 178.000, însă rezultatele au fost foarte slabe, mai proaste decât anul trecut. Aproape 70% din ei nu au reuşit să ia nota 5 la matematică, conform datelor de la Ministerul Educaţiei. 

Dacă luăm în considerare şi rezultatele de la română (67% au luat note peste 5), practic mai puţin de jumătate (48,8%) dintre candidaţi au obţinut medii „de trecere“ la acest prim examen de simulare organizat la nivel naţional, potrivit cifrelor furnizate de minister.

Regulile examenului

 • Accesul elevilor în săli este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30.
 • Candidaţii nu au voie să intre în sală cu materiale ajutătoare, cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, iar frauda şi tentativa de fraudă atrag eliminarea din sală şi acordarea notei 1 pe lucrarea lor.
 • Elevii se aşază câte unul în bancă, în ordine alfabetică, potrivit listelor afişate la intrarea din săli.
 • Fiecare elev primeşte o coală de hârtie pe care îşi scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate şi completează lizibil celelalte date de pe colţul colii, care va fi lipit după distribuirea subiectelor în săli şi după ce asistenţii din săli au verificat completarea corectă a tuturor datelor cerute.
 • Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală şi niciun elev nu poate părăsi sala (decât dacă predă lucrarea scrisă).
 • Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine Evaluarea Naţională în sesiunea respectivă; în cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, însă timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.
 • Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme şi desene folosesc numai creion negru; pentru proba de la matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen.
 • Dacă doresc să corecteze o greşeală, atunci trebuie să taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală.
 • În cazul în care unii elevi doresc să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească timpul stabilit, primesc alte foi, iar colile folosite iniţial se anulează pe loc.
 • La expirarea celor 120 de minute (două ore) acordate, elevii trebuie să predea lucrările în faza în care se află, neavând voie să depăşească timpul stabilit; trei elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.
 • În cazul în care un candidat refuză să predea lucrarea scrisă, acest lucru se consemnează într-un proces-verbal, semnat de cei doi asistenţi şi atrage după sine eliminarea candidatului din examen.

Pe aceeaşi temă:

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Presiune pe elevii de clasa a VIII-a, de luni

GRAFIC ADMITERE LICEU 2014 Care este cea mai populară specializare

VIDEO EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Luni încep înscrierile. Ultimele pregătiri pentru examenele de la Capacitate 2014

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Lecţia video pentru proba de la Matematică

VIDEO EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Lecţia pentru proba scrisă la Română

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Subiectele primite de olimpici la matematică

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Subiectele la română primite de olimpici

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 13 elevi olimpici dau examenele în sesiunea specială

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite