„Instituţionalizarea“ monarhiei în România 

0
3
Utilizatori online: 15
15 vizitatori citesc articolul în acest moment
Distribuie:
Detalii Live
La Adevărul LIVE, o emisiune dedicată celui mai important eveniment-scandal al ultimei săptămâni de pe scena atât de satranie şi plină de neprevăzut a politicii româneşti. Jurnalistul Cristian Unteanu, împreună cu invitatul său, generalul Ioan Talpeş, fost director al Serviciului de Informaţii Externe, va vorbi despre implicaţiile pe care le are noul proiect de „instituţionalizare” a monarhiei, proces început cu întâlnirea istorică între Principesa Margareta şi şeful PSD, Liviu Dragnea, preludiu la proiectul de lege mai mult decât surprinzător iniţiat acum de Guvernul Cioloş privind transformarea Casei Regale într-o instituţie finanţată de statul român.Interesantă mişcare, dar şi interesante, foarte interesante trebuie să fie abordările lui Ioan Talpeş, primul negociator trimis la Versoix de România pentru a discuta termenii acordului, inclusiv în materie de retrocedări, care a premers întoarcerea în ţară a Regelui Mihai. 
 • acum 3 ore
  Si pun si a treia intrebare: de ce nea Talpeș îi venerează pe unguri, spunînd că trebuie să învățăm de la ei? Oare nu am putut face asta înainte de a-l lăsa pe această nulitate politică, renegată de chiar familia sa de origine și să acceptăm (dacă așa o fi) varianta comuniștilor cu plata unei sume de banii si menținerea lui departe de teritoriile de care s-a dezis in '44? Aceasta foemula, actul de abdicare semnat de chiar aceasta fosila in a semnat actul de abdicare. Nu cumva dl. Talpeș ar trebui să fie așa cum susține: singurul în măsură să-i pună cu botul pe labe pe milogii ăștia doi, „mostenitoarea” și „actorul”, că să nu mai zică nimeni că „fosila” mai decide sau mai gândește. Ia întrebă-l domnu Unteanu (cu tot riscu pe care ti-l asumi merue) pe dl „heneral” de ce nu acționează? Ce-l oprește? Nu după ce n-o mai fi să vină avalanșa inutilă de dovezi, ca și după Stănculescu! Vrea să fie român, s-o arate acum sau să tacă pe veci! Poate?
 • acum 3 ore
  1. Comentariile facute pe aceasta pa gina a interviului sunt foarte evidente. Întrebarea „dar cu atul de abdicare ce faceți?” este cea mai elocventa. Daca este considerat caduc s-o zică parlamentul acestei țări (șleatca asta de „persoane politice importante”) cel care da viabilitatea în domeniu administrativ a oricaror decizii luate de partidele politice satelitare a vietii curente a cestei țări. 2. Dezvluirile facute dupa moartea lui Stănculescu în legătură cu faptul că a fost finanțat permanent de catre regimul comunist. De ce n-au zis-o ăștia cat a trăit Stanculescu?
 • acum 2 zile
  Pe Talpes l-ati pus precum o marioneta sa vorbeasca despre Monarhie si rolul ei in viata Romaniei ? Pe Talpes ? Pe fariseul asta ? Asta este o puslama comunista ! N-are ce sa caute el sa vorbeasca despre Monarhie ! Talpes este un zero politic !
 • acum 2 zile
  Rusine sa va fie, oameni bogati cu castele sa primiti bani din taxele platite cu greu din munca de oamenii saraci ai Romaniei. Ati coborat la nivelul regelui Cioaba&co avand aceleasi naravuri de asistati social putrezi de bogati. Poate Iliescu a facut bine ca nu v-a primit in tara, nu meritati respectul nostru, gasca de profitori! Daca Ciolos face o astfel de lege la presiunea lui Dragnea sa ramana pe veci indoit de spate! Rusine, rusine, rusine sa va fie!
 • acum 3 zile
  Și cu actul de abdicare ce faceți? Să nu-mi spuneți că vă ștergeți undeva!!!
 • acum 3 zile
  Dupa 35 de ani de munca in aceasta tara consider ca nici un guvernant nu poate sa impuna poporului roman ca din banii acestuia sa fie intretinuta o turma de lipitori nenorocite. Cum poate cineva ca acest dragnea si alti cativa sa creada ca oamenii acestei tari sint de acord sa plateasca din banii munciti din greu de romani sa fie intretinute aceste persoane care nu au nimic comun cu munca. Au luat castele, au luat pamanturi si paduri din tara asta si nu se mai satura. Ce tupeu pe baba asta sa pretinda bani de la noi II doresc Atatia bani si foloase ia de la gura romanilor sa-i ajunga de lumanari pentru ea si familia ei cit si pentru cine-i da de buna voie.
 • acum 3 zile
  Ce golanie ! In nicio tara nu se poate ca fiind republica sa se institutionalizeze monarhia. Acum cind Misu urmeaza sa dea coltul, urmasii lor vor sa ramina cu averea neatinsa. Chiar daca sunt dubii privind provenienta ei.
 • acum 3 zile
  Dupa abdicare .numele persoanei in discutie era Mihai Argesanu... Actul de abdicare este un inscris valabil ,pana la proba contrarie-un alt inscrius care sa-l contrazica sau sa-l anuleze. Imposibila o asemenea varianta !
 • acum 3 zile
  Cum puteți să fiți atât de defazați față de evenimentele ce au loc în lume?! Încep să cred că "live" este mai mult un logo, decât o realitate, emisiunile fiind înregistrate cu mai multe zile înainte. Astăzi s-a anunțat Brexitul și domniile voastre dezbat un subiect perimat: monarhia românească. Nu e prima dată când se întâmplă ca în lume să se declanșeze evenimente geopolitice de semnificație majoră cu câteva zile sau ore înainte de emisiune, iar dvs. să discutați știrile de acum două săptămâni.
Autentifica-te pentru a comenta
Arhiva live
Populare
 • Populare
 • Noi
Catalyst Worldwide - Digital development