Între Europa regiunilor si Europa referendumurilor 

0
0
Utilizatori online: 12
12 vizitatori citesc articolul în acest moment
Distribuie:
Detalii Live
Asistăm la o bătălie între adepţii proeictului european bazat pe principiile federalismului şi mişcările naţionaliste care promovează ideea reîntoarcerii la statul naţional. Care sunt drumurile pe care poate merge acum Europa (şi cu ce riscuri în perspectivă) într-un moment în care se multiplică apelurile pentru autonomie înţeleasă ca pas determinant spre obţinerea independenţei?
 • ieri
  Tinutul Secuiesc cere autonomie, nu independenta. Degeaba incercati sa bagati oameni in ceata. Iar planul formarii unei regiuni al romilor exista deja pe vreme lui Ceausescu si Tito, zona tinta: regiunea istorica a Banatului.
 • ieri
  Stalin a optat pentru revenirea Ardealului intreg la Romania pentru ca lua Basarabia, Bucovina inapoi. La fel a facut si cu Polonia, le-a luat ceva din est si le-a ceva din vest (din teritoriile germane). Simplu
 • ieri
  In 1867 s-a decis unirea Ardealului cu Regatul Ungariei pentru ca si inainte de distrugerea regatului apartinea de el. N-a fost nimeni intrebat, nu s-a facut referendum, cum nici in 1918 nu s-a facut. Lucruri decise unilateral, orchestrate din afara.
Autentifica-te pentru a comenta
Arhiva live
Populare
 • Populare
 • Noi
Catalyst Worldwide - Digital development