Cum s-au făcut privatizările după Revoluţie?

2
0
Utilizatori online: 27
27 vizitatori citesc articolul în acest moment
Distribuie:
Detalii Live
Cum s-au pornit lucrurile, în nebulosul început al firavei noastre democraţii încă nicidecum consolidate? Cum şi de ce s-a acţionat astfel? De unde graba de a diviza ceea ce reprezenta, cu valorile sale mai mult sau mai puţin competitive, baza de producţie a economiei noastre naţionale? A existat o gândire consolidată, a existat o viziune strategică sau, dimpotrivă, s-au deschis larg porţile pentru ceeea ce, chiar şi acum, mulţi numesc „jaful naţional”? Iată întrebările la care s-a căutat răspuns la emisiunea realizată de jurnalistul Cristian Unteanu, la Adevărul Live, avându-l ca invitat pe gen. Ioan Talpeş, fost director al Serviciului de Informaţii Externe.
  • acum 21 ore
    Dle Unteanu - tot respectul pentru editorialele dvs si Interviurile cu dl Talpes, este un om fascinant ,care are multe de spus ,am cateva întrebări pentru dl Ioan Talpes : 1 . Cu siguranta știe mai multe lucruri decât poate spune public despre privatizari (persoane implicate ,condiții de desfășurare , interese straine ) ,întrebare este de ce nu le devoalează la DNA ,DIICOT ,parchetul general ? Dezastrul economic este deja produs ,dar cel puțin putem pedepsi vinovații si recupera o parte din prejudiciu ! 2. Definirea si tăinuirea de informații este pasibilă penal ,nu înțeleg de ce domnul Talpes prefera aceasta metoda de informare / comunicare publica si nu merge in paralel pe o sesizare oficială ? Cu siguranta ca multe informații nu se pot vehicula public din cauza secretului de serviciu dar ele pot fi cercetate si confirmate de instituțiile abilitate ! 3. Nu il acuz cu absolut nimic pe domnul Talpes ,dar mi se pare imposibil ca din poziția in care a activat in structurile statului roman, in special in perioada 2000-2004 , cand era șeful cancelariei prezidențiale , sa nu primit nici o informare din partea structurilor de informații ale statului roman despre dezastrul economic in derulare , si de ce nu s-au luat măsuri de control ? PS . Am toata admirația pentru analizele istorice si de politica externa ale domnului Talpes ,aștept cu interes sa își publice memoriile si consider ca inca are un cuvânt de spus in politica externa românească ,datorita experienței sale si pregătirii istorice , știu ca dupa funcțiile ocupate de el ar fi un pas înapoi sa reintre in structurile statului pe un post mai jos ,dar nu văd de ce nu ar fi eligibil pentru funcția de consilier prezidental pe probleme externe sau chiar ministru de externe !
  • acum 2 zile
    Denaturaţi! Securitatea ia fost credincioasă lui Ceauşescu,nu ţării.Nu apermis nici o opziţie.Iliescu şi-a asumat conducerea ţarii-pe drept sau pe nedrept-şi e răspunzător de tot ceea ce sa întîmplat ulterior.A făcut totul să rămînă la conducere, numind sau acceptînd ,printre alţii,trădători(Bîrlădeanu,Militaru Brucan)sau,cel puţin cu un trecut dubios,şi incompetenti(Petre Roman şi alţii) care ne-au dus la dezastru.Au sărăcit populaţia printr-o inflaţie nejustificată economic.Cum mai apare la tv.Petre Roman,artizanul privatizărilor care a închis intrepriderile fără să aibă certitudinea că se construiesc altele în locul lor?Occidentul nu putea să ne impună nimic,fără acordul nostru.Cei care au acceptat din incompetenţă,sau înşelîndu-se ,sau pentru a rămîne la putere cu orice preţ,ar trebui să răspundă penal sau, cel puţin,să se retragă din viaţa publică.Restitutio in integrum este un act de înaltă trădare.Cei care s-au îmbogăţit ilegal si n-au construit nici o intreprindere,sînt trădători.Analizaţile trecutul şi ve-ţi avea răspunsul.analizaţi fii căror compatrioţi intră,an de an în serviciile secrete,poliţie şi în orice funcţii importante şi o să vedeţi de ce funcţionează atît de bine instituţiile statului.Oameni fără dragoste de ţară şi popor,oameni fără caracter,n-eau condus tot timpul.Cei care î-şi asumă sarcini de mare sau mică importanţă şi eşuează,ar trebui să răspundă,aşa cum răspund cei mici cînd greşesc.Ruşine pentru toţi cei care n-eau condus sau care ne conduc.Sper ca acest popor să se trezească odată,deşi speranţa e tot mai mică,şi atunci vor plăti aşa cum merită.
  • Nu au fost privatizari.Au fost miscari calculate prin care bogatia obstei a intrat in buzunarele fara fund ale baietilor destepti sub bagheta lui Iliescu si Roman.Primul a vindut Romania securistilor pentru a detine puterea politica iar cel de-al doilea a sabotat pur si simplu economia Romaniei. Aceasta e realitatea, restul sint povesti de adormit copiii.
Autentifica-te pentru a comenta
Arhiva live
Populare
  • Populare
  • Noi
Catalyst Worldwide - Digital development