EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Promovabilitate spectaculoasă în judeţul Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorul general Camelia Gavrilă susţine că promovabilitatea de la examenul de anul acesta din judeţul Iaşi este cu 12 procente mai mare decât în 2012.

Aproape trei sferturi din absolvenţii de clasa a VIII-a din judeţul Iaşi au promovat Evaluarea Naţională.

„Rata de promovare a crescut cu 12% faţă de 2012. Astfel, la proba de Limba Română, 85% din candidaţi au luat note peste 5 la Evaluarea Naţională, faţă de 81%, anul trecut. Evoluţia cea mai vizibilă este la Matematică, unde 71% au promovat, faţă de 49% în 2012. De asemenea la Română s-au luat 101 note de 10, în timp ce anul trecut doar 69 de copii au luat nota maximă. La Matematică au fost 572 de note de 10, faţă de 284, în 2012“, a declarat pentru adevarul.ro, inspectorul general Camelia Gavrilă de la Inspectoratul Judeţean din Iaşi.

Inspectorul spune că subiectele de la matematică au fost mult mai abordabile şi mai potrivite ca nivel de dificultate faţă de anul trecut.

„Suntem mulţumiţi ca evoluţie, însă estimăm că mediile de admitere vor creşte foarte mult, deci este posibil ca elevii să nu mai intre la un liceu foarte bun cu media de 9,40, spre exemplu. Comparând rezultatele de anul trecut cu cele de anul acesta, observăm că elevii buni, care se încadrau în note de 8,50 - 9,50 anul trecut, au acum note de 9,00 - 9,50. De asemenea, mai mulţi elevi care se află în pragul de nota 5 au promovat anul acesta Evaluarea Naţională“, a explicat Gavrilă.

Rezultatele finale se vor afişa la avizierele şcolilor pe 3 iulie, urmând ca listele complete, cu notele şi ierarhia elevilor la nivel naţional, în urma examenului de Evaluare Naţională 2013, să fie publicate pe 4 iulie, pe site-ul Ministerului Educaţiei dedicat admiterii la liceu: admitere.edu.ro. De asemenea, rezultatele vor putea fi urmărite pe adevarul.ro.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite