Doi medici rezidenţi din Iaşi, acuzați în dosarul stimulatoarelor cardiace. Au fost puşi sub control judiciar

0
Publicat:

Noi informaţii din dosarul legat de scandalul stimulatoarelor cardiace prelevate de la persoane decedate ies la iveală. Doi medici rezidenţi de la Spitalul Spiridon din Iaşi au fost puşi sub control judiciar.

Cardiologie Spitalul Spiridon Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul
Cardiologie Spitalul Spiridon Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul

Conform informaţiilor, aceştia lucrau la Clinica de Cardiologie şi sunt acuzaţi de luare de mită. Cei doi ar fi pretins diverse sume de bani pentru consultaţiile acordate. Astfel, pe durata măsurii, ei nu mai pot profesa în spitale de stat iar dosarul în care sunt implicaţi are legătură cu scandalul stimulatoarelor cardiace prelevate de la persoane decedate

Control judiciar pentru 60 de zile

Acest lucru a fost transmis de Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astfel, procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Cei doi medici rezidenţi sunt acuzaţi de luare de mită, respectiv luare de mită în formă continuată, fiind vorba despre zece acte materiale. 

,,În mod concret, în perioada noiembrie 2022-februarie 2023, cu ocazia exercitării atribuţiilor de serviciu, materializate prin acordarea de consultaţii de specialitate, în cabinetele din cadrul Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Spiridon Iaşi, aceştia au primit diferite sume de bani, cu titlul de mită pentru activităţile prestate", precizează sursa citată.

Medicul Dan Tesloianu, reţinut pe 18 februarie

Dan Tesloianu, cardiologul acuzat că a folosit dispozitive medicale prelevate de la pacienţi decedaţi, a fost reţinut pe data de 18 februarie 2023. Acesta a fost arestat preventiv, prin decizia judecătorilor. 

Doctorul ieşean este acuzat că, încă din 2017, a montat cel puţin 238 de astfel de dispozitive medicale, deşi acest lucru este interzis de lege. Totodată, procurorii susţin faptul că o parte dintre intervenţiile făcute de Tesloianu nu erau neccesare, medicul oferind pacienţilor o medicaţie prin care să le inducă anumite simptome. 

Parchetul General a anunţat că a extins urmărirea penală faţă de doi medici şi un fost manager de spital, în acest caz, al stimulatoarelor cardiace. Totodată, procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri şi sume de bani. Printre cei vizaţi se număr şi medicul Antoniu Petriş, fostul şef al Clinicii de Cardiologie de la Spiridon, precum şi Ioan Bârliba, fost manager al unităţii medicale.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite