Câţi bani încasa medicul Dan Tesloianu de la clinica privată. Profit de jumătate de milion de euro pe an

0
Publicat:

Medicul Dan Tesloianu, acuzat că folosea dispozitive medicale de la pacienţi decedaţi, a înregistrat, în ultimii ani, venituri mari şi de la clinica privată Cardiomed, la care deţine jumătate din părţile sociale.

Dan Tesloianu
Dan Tesloianu

Astfel, conform ziaruldeiasi.ro, aceasta şi-ar fi dublat de la un an la altul profitul net, ajungând la jumătate de milion de euro, în 2021, arată cele mai recente date financiare disponibile.

Anul a fost încheiat, de clinica medicală Cardiomed, cu un profit net de 2.3 milioane de lei, aproximativ 480.000 de euro, la o cifră de afaceri de 4.8 milioane de lei. În anul 2020, profitul net înregistrat a fost de 1.3 milioane de lei, circa 270.000 de euro, la afaceri de 3.6 milioane de lei.

De menţionat este faptul că, în 2021, firma cardiologului Dan Tesloianu a raportat cea mai mare cifră de afaceri şi cel mai mare profit obţinut de la înfiinţarea societăţii, din 2003.

Numai în ultimii cinci ani, Cardiomed a rulat afaceri de aproape 19 milioane de lei, echivalentul sumei de 3.95 milioane de euro. În această perioadă, profitul net obţinut a fost de 7.3 milioane de lei, deci 1.5 milioane de euro. 

A fost arestat săptămâna trecută

Cardiologul Dan Tesloianu a fost arestat la 18 februarie 2023. Pe lângă toate acuzaţiile care i se aduc, procurorii au precizat că medicul ieşean le solicita pacienţilor să se prezinte la clinica privată pentru consultaţii, care, în mod normal, puteau fi realizate şi la secţia de cardiologie a Spitalului Spiridon.

Totodată, autorităţile au punctat faptul că există indicii care arată că la majoritatea pacienţilor pe care îi consulta la unitatea privată, medicul le-a consemnat un diagnostic nereal. Astfel, acesta reuşea să justifice implantarea unui stimulator cardiac. 

Dr. Dan Tesloianu este acuzat de faptul că refolosea dispozitive medicale pe care le preleva de la pacienţi decedaţi.

Totodată, acesta este cercetat şi pentru luare de mită, dar şi pentru că ar fi falsificat anumite acte pe care pacienţii le semnau înainte de intervenţia chirurgicală.

Până în prezent au fost identificate nu mai puţin de 238 de cazuri în care cardiologul de la Spiridon a folosit această procedură. 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite