Cum poţi evita anemia cu produse naturiste. „Frunzele de urzică sunt cel mai mult recomandate ca infuzie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceaiurile sunt indicate în cazul anemiei
Ceaiurile sunt indicate în cazul anemiei

Anemia este o afecţiune care se manifestă prin scăderea sub valorile normale a numărului de globule roşii şi a cantităţii de hemoglobină. Tratamentele fitoterapeutice ale anemiei se bazează pe ceaiuri, tincturi, macerate şi băi de plante.

Anemia se manifestă printr-o paliditate a pielii, ameţeli, vertij, dureri de cap, insomnie, irascibilitate, oboseală, insuficienţă cardiacă ducând uneori chiar la pierderea cunoştinţei.

Tratamentele fitoterapeutice ale anemiei se bazează pe ceaiuri, tincturi, macerate şi băi de plante.

În uz intern sunt recomandate curele de primăvară cu infuzii de urzică vie şi cu tije de păpădie, o cură cu grâu germinat, fulgi de ovăz în lapte sau suc de orz verde. 

‘’Ţinând seama de conţinutul ridicat în fier şi clorofilă, frunzele de urzică sunt cel mai mult recomandate sub formă de infuzie: două linguriţe de frunze uscate la 250 ml de apă fiartă. După infuzare timp de 10 minute se beau, zilnic, câte 2-3 ceaiuri calde, într-o cură de 6-8 săptămâni, având efecte vitaminizante, tonifiante, hipoglicemiante şi galactogoge’’, scrie prof. univ. dr. Constantin Milică, special în fitoterapie, pe site-ul Farmacia Verde.  

Rezultate bune au şi infuziile de coada şoricelului, coada calului, cimbrişor sau obligeană.

În uz extern se recomandă ca în fiecare săptămână să se facă o baie totală cu creţişoară.

‘’Extractul se încălzeşte, se strecoară şi se toarnă în apa de baie unde se stă 20 de minute, după baie, corpul nu se şterge, ci se îmbracă într-un halat gros şi se va sta în pat timp de o oră pentru a transpira abundent’’, mai spune prof. univ. dr. Constantin Milică pe site-ul Farmacia Verde. 

Pentru anemie, de un real ajutor este şi apiterapia. Este indicat să se consume câteva linguriţe de miere de albine sau polen cu lăptişor de matcă. 

De asemenea, pentru anemie este recomandat tratamentul balneoclimateric. Indicate ar fi apele minerale feruginoase, în funcţie de natura anemiilor şi de conţiutul de fier, calciu, magenziu şi zinc. 

Vă mai recomandăm:

Remedii naturiste pentru a renunţa la fumat - sfaturile specialiştilor

Cum poţi să fentezi gripa cu tratamente naturiste: recomandările specialiştilor

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite