Remedii naturiste pentru a renunţa la fumat - sfaturile specialiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele care vor să renunţe la ţigări pot apela la remedii naturiste FOTO Shutterstock
Persoanele care vor să renunţe la ţigări pot apela la remedii naturiste FOTO Shutterstock

Specialiştii în fitoterapie vin cu sfaturi pentru cei care vor să se lase de ţigări. Sunt recomandate infuziile cu brădişor sau cimbrişor, care la aprindere ţigării duc la apariţia senzaţiei de vomă. La fiecare două ore sunt indicate anumite siropuri, dar un rol extrem de important îl are şi regimul de viaţă.

Numărul fumătorilor a crescut considerabil în ultimii ani, în ciuda campaniilor anti-fumat şi a preţului ridicat al ţigărilor. Tot mai mare este şi numărul celor care vor să renunţe la acest viciu.

Specialişii în fitoterapie vin cu sfaturi pentru cei care vor să se lase de ţigări. Sunt recomandate infuziile cu brădişor sau cimbrişor, care la aprindere ţigării duc la apariţia senzaţiei de vomă. 

‘’Infuzia cu brădişor se prepară din 5 grame de pulbere uscată şi măcinată la 200 ml de apă clocotită. Se infuzează 5 minute, se strecoară şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol, cu o oră înainte de micul dejul, într-o cură de durată până la abandonarea fumatului, provocând o senzaţie de vomă la aprinderea ţigării. Infuzia de cimbrişor face ca la aprinderea ţigării să apară senzaţia de vomă care dispare imediat după înlăturarea fumatului’’, scrie prof. univ. dr. Constantin Milică, specialist în remedii naturiste, pe site-ul Farmacia Verde. 

La fiecare două ore este indicat să se bea sirop de creson, iar de 3-4 ori pe zi să se mestece rizomi sau frunze uscate de obligeană.

‘’Mestecarea unei linguriţe de rizomi sau frunze uscate de obligeană, care se ţine în gură timp de 5-10 minute, de 3-4 ori pe zi, are un gust amar şi aromat, cu efect de diminuare a poftei de fumat şi de respingere a fumului’’, mai explică prof. univ. dr. Constantin Milică, specialist în remedii naturiste, pe site-ul Farmacia Verde.

 Importante sunt şi regimurile alimentare şi de viaţă. Este bine să se evite alimentele cu gust amar, precum cafeaua, ciocolata amăruie, berea, alcoolul, deoarece pot trezi dorinţa de fumat. 

Pentru abandonarea definitivă a fumatului, specialiştii propun ca renunţarea la tutun să se facă în zile lipsite de stres, preferate fiind concediile, să se evite locurile cu mulţi fumători, iar obiectele ispititoare, cum ar fi brichetele, scrumierele, să fie îndepărtate din jurul persoanei care vrea să se lase de ţigări. 

Orice tratament aţi alege, cel mai bine este să consultaţi un medic pentru a verifica dacă se potriveşte sau nu cu alte afecţiuni sau probleme pe care le aveţi.

Vă mai recomandăm:

Nouă plante-prietene ale stomacului lovit de indigestie. Cum „îmblânzesc“ fructele de fenicul peştele, varza sau brânzeturile

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite