Cum îşi bat joc locuitorii unui oraş din România de trotinetele electrice abia aduse. Una a ajuns în lac

0
0
FOTO: Ziaruldeiasi.ro
FOTO: Ziaruldeiasi.ro

Locuitorii unui oraş din România au înţeles total greşit modul de funcţionare al trotinetelor electrice şi aleg să se răzbune pe acestea aruncându-le sau abandonându-le în zone pustii.

Trotinetele eletrice aduse la Iaşi le pun deja probleme celor care vor să se deplaseze prin oraş. 

Unii dintre ieşeni reclamă faptul că au plătit prea mult pentru o cursă prea scurtă, alţii nu înţeleg de ce trotinetele sunt lăsate oriunde prin oraş, iar alţii aleg să se răzbune pe ele, trântindu-le sau chiar aruncându-le în lacul Ciric (foto mai jos)

Trotinetele electrice aşteptate de ieşeni de câţiva ani au fost parcate în cele mai importante zone ale oraşului la finalul săptămânii. 

"Acest lucru a devenit posibil după iniţierea proiectului de regulament pentru utilizarea trotinetelor electrice prin intermediul platformelor online. 

Acesta a fost dezbătut împreună cu operatorii economici de mai sus, cu reprezentanţii societăţii civile care activează în sectorul mobilităţii urbane şi cu cetăţeni ai oraşului. 

După ce a fost aprobat în Consiliul Local, acest regulament a devenit primul de acest tip din România, iar Iaşul este primul oraş care a creat cadrul necesar pentru posibilitatea închirierii trotinetelor electrice. Susţinem mobilitatea urbană şi soluţiile eco-friendly. Suntem deschişi alternativelor de transport, care pot creşte calitatea vieţii cetăţenilor", a transmis viceprimarul Daniel Juravle. 

Trotinetă aruncată în lacul Ciric din Iaşi / FOTO: Facebook 

trotineta

Trotinetele de la Iaşi pot ajunge până la o viteză maximă de 20 km/h, iar preţul unei curse este de 4 lei pentru primele 4 minute fără taxă de deblocare, iar un minut de călătorie costă 0,77 lei.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Ucraina a capturat de la ruşi un lansator de rachete termobarice şi l-a folosit împotriva lor. Cum acţionează aceste bombe devastatoare VIDEO

CTP: Viktor Orban e un Putin, îşi bate joc de UE, o sfidează. Ştiţi de ce face asta? Pentru Trianon

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri