Construirea de blocuri, aproape de a fi interzisă într-o cunoscută zonă de agrement, cu mare dinamică imobiliară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO bzi.ro
FOTO bzi.ro

Autorităţile locale ieşene, împreună cu ONG-urile, fac eforturi pentru ca zona Ciric de lângă Iaşi să fie numită parc urban. Va fi primul din judeţul Iaşi şi al doilea la nivelul ţării, după cel din Capitală, de la Văcăreşti.

Cea mai cunoscută zonă de agrement din Iaşi ar putea deveni arie protejată. Mai multe ONG-uri împreuna cu primăria lucrează la un proiect pentru a transforma zona de agrement Ciric în parc urban. Cel mai important lucru este că odată cu denumirea zonei de agrement Ciric drept parc urban protejat, va exista un grad ridicat de protecţie împotriva unor investiţii imobiliare în zonă. 

Pentru că are foarte mult spaţiu verde, este o zonă foarte râvnită atât de cei care construiesc blocuri sau case, cât şi de cei care îşi caută o locuinţă. Pentru a proteja zona astfel încât să rămână împădurită, cu spaţiu verde, se lucrează la acest proiect. 

Primăria Iaşi, împreună cu ONG-urile fac eforturi pentru ca acest loc să fie numit parc urban. Va fi primul din judeţul Iaşi şi al doilea la nivelul ţării, după cel din Capitală, de la Văcăreşti. 

„Suntem în faza finală de studiere a posibilităţii de transformare a pădurii Ciric într-un parc urban, după modelul rezervaţiei Văcăreşti. Se lucrează la acest proiect. Coordonarea se face cu Asociaţia Civica, cu realizatorii proiectului din zona Bucureşti”, spune primarul Mihai Chirica. 

Acum se fac liste pentru a vedea ce specii de plante şi animale sunt aici, iar apoi demersul va fi unul de lungă durată.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Vladimir Putin ar suferi de demenţă, iar frica de trădare îl înnebuneşte, spune un fost KGB-ist. Preşedintele rus vrea să invadeze oraşul natal al lui Zelenski

Politico: Cazul misterios al jurnalistei ruse Marina O., faimoasă pentru pancarta anti-război afişată la TV

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite