Cine îi trage scaunul lui Tudorel Toader. Fostul ministru al Justiției a pierdut turul întâi al alegerilor pentru rectoratul Universității Iași

0
Publicat:

Fotoliul rectorului de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cea mai veche instituție de învățământ superior din țară, se clatină serios, după primul tur al alegerilor.

Tudorel Toader și Liviu Maha SURSĂ Facebook
Tudorel Toader și Liviu Maha SURSĂ Facebook

Alegerile care au avut loc pe data de 12 martie 2024 au avut un rezultat surprinzător. Prof. dr. Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției din guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă a fost surclasat de către prof. univ. dr. Liviu Maha.

Se clatină fotoliul rectorului de la cea mai veche universitate din țară

Pe data de 12 martie 2024 a avut loc primul tur al alegerilor pentru șefia Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Dintre cei șase candidați, doi au reușit să ajungă în turul al doilea. Este vorba despre prof. dr. Tudorel Toader, actualul rector al instituției de învățământ superior, și de prof. univ. dr. Liviu Maha, care a reușit să obțină mai multe voturi decât fostul ministru al Justiției.

În urma voturilor exprimate marți, rezultatul dintre cei doi a fost clar, prof.dr. Liviu Maha a obținut cele mai multe voturi, 222 la număr, în timp ce fostul ministru al Justiției a primit doar 191 de voturi.

Ceilalţi patru candidaţi, prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, prof. univ. dr. Gabriel Claudiu Mursa și conf. univ. dr. Adrian Muraru au obţinut în aceeași ordine, 128 și 121 de voturi, respectiv 44 și 15 voturi.

Turul al doilea va avea loc săptămâna viitoare, pe 18 martie 2024, cei doi candidaţi având la dispoziţie încă o săptămână pentru a organiza întâlniri în facultăţi sau dezbateri publice pentru a-şi prezenta planurile manageriale.

Ce au declarat cei doi candidați după primul tur al alegerilor

Prof. univ. dr. Liviu Maha a declarat, imediat după numărarea voturilor din primul tur al alegerilor, că va menține ritmul pe care l-a avut până acum și că va încerca, în continuare, să câștige încrederea cadrelor didactie și a studenților.

,,Îmi exprim recunoștința pentru votul de încredere din primul tur, dar, în același timp, le mulțumesc tuturor membrilor comunității academice pentru că au venit în număr mare la vot. Aceasta a făcut ca alegerile la care am participat să fie reprezentative și semnificative pentru viitorul Universității noastre. Este clar că ne pasă de acest viitor și că vrem să îl schimbăm. Suntem, cum spuneam, alegerile noastre! Si suntem, deci, dornici să facem o schimbare. Rămânem în același ritm, de a sta de vorbă cu colegii, de a răspunde întrebărilor, de a câștiga încrederea”, a declarat prof. univ. dr. Liviu Maha.

De cealaltă parte, Tudorel Toader își pune baza în comunitatea Universității „Alexandru Ioan Cuza” și promite că va căuta să rezolve problemele existente la nivelul celei mai vechi instituții de învățământ superior din țară, prin comunicare eficientă.

Voi dezvolta dialogul cu studenții, profesorii și cercetătorii științifici, vom cauta moduri de soluționare a problemelor existente. Voi avea întâlniri la nivel de facultăți, cercetători științifici și studenți. În turul al doilea, rezultatul va fi dat de modul în care se vor reorienta voturile obținute de către ceilalți patru candidați. Am deplina încredere în comunitatea academica a UAIC!", a declarat Tudorel Toader, conform ziaruldeiasi.ro.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite