Tudorel Toader, la un pas să piardă funcția de rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași. Liviu Maha este favorit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actualul rector al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, Tudorel Toader, s-a cklasat pe locul 2 la alegerile organizate marți, fiind întrecut de prof.dr. Liviu Maha.

Tudorel Toader ar putea pierde funcția de rector al Universității din Iași FOTO: Arhivă
Tudorel Toader ar putea pierde funcția de rector al Universității din Iași FOTO: Arhivă

Todorel Toader, rectorul în funcție al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, este aproape de a pierde funcția pe care a deținut-o timp de două mandate, în urma alegerilor care au avut loc marți.

Cel mai bun rezultat pentru funcția de rector l-a avut prof.dr. Liviu Maha, care a obținut cele mai multe voturi, 222, în timp ce fostul ministru al Justiției a primit doar 191 de voturi.

Ceilalţi 4 candidaţi au fost prof. univ. dr. Mihaela Onofrei-128 voturi; prof. univ. dr. Gabriel Claudiu Mursa-121 voturi, prof.dr. Teodor Luchian-44 de voturi și conf. univ. dr. Adrian Muraru 15 voturi.

image

Turul al doilea, în care se vor întrece profesorii Maha și Toader, va avea loc săptămâna viitoare, pe 18 martie, cei doi candidaţi având la dispoziţie încă o săptămână pentru a organiza întâlniri în facultăţi sau dezbateri publice pentru a-şi prezenta planurile manageriale.

Prof.dr. Liviu Maha a precizat reporterilor ,,Ziarul de Iași” că va continua să discute cu membrii comunității academice, prezentându-și ca până acum planul managerial. 

Liviu Maha a obținut cele mai multe voturi FOTO: Facebook Pavel Lucescu
Liviu Maha a obținut cele mai multe voturi FOTO: Facebook Pavel Lucescu

De asemenea, acesta s-a declarat plăcut surprins de numărul mare al alegătorilor prezenți la vot. 

,,Rămânem în același ritm, de a sta de vorbă cu colegii, de a răspunde întrebărilor, de a câștiga încrederea”, a declarat prof.dr. Liviu Maha. ”A fost prezență mare, asta înseamnă clar că membrii cu drept de vot au avut opțiuni. A existat o mobilizare mare, mai ales în prima parte a zilei. Prezența mare la vot este în general un semn bun”, a menționat profesorul.

De menționat că prezența la vot a fost mare, 86,8%, din cele 844 de persoane cu drept de vot prezentându-se la urne 733 de membri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite