Cine este singurul parlamentar ales în Iaşi care nu a susţinut moţiunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moţiunea s-a votat miercuri în Parlament FOTO  Inquam Photos Octav Ganea
Moţiunea s-a votat miercuri în Parlament FOTO  Inquam Photos Octav Ganea

În timpul votului pe moţiunea PSD-ALDE, ochii au fost aţintiţi şi pe modul în care parlamentarii ieşeni au pus bilele în urne, în condiţiile unor declaraţii acide între primarul Mihai Chirica şi şeful organizaţiei judeţene Marice Popa.

Potrivit oficialilor PSD Iaşi, opt dintre cei nouă parlamentari ieşeni au votat pentru moţiunea de cenzură. Astfel, din cele 241 de voturi „pentru căderea guvernului Grindeanu“, 8 au venit de la parlamentari aleşi pe listele de la Iaşi, în timp ce deputatul Nicolae Bănicioiu nu a susţinut moţiunea.

image

Fostul ministru al Sănătăţii, ales pe listele PSD Iaşi, a declarat miercuri: „Nu voi vota această moţiune pentru că mi se pare de-a dreptul ciudat să îţi dai jos propriul Guvern. Nu pot să merg la aventura asta, îmi pare rău.  (…) Dar de ce să fiu exclus din PSD? De ce? Totuşi eu am fost într-un singur partid politic, PSD. Cine să mă dea afară? Pentru că am o părere diferită?”.

Şeful PSD Iaşi a transmis că se bucură de faptul că atât de mulţi parlamentari PSD din capitala Moldovei au susţinut căderea cabinetului Grindeanu. „Mă bucură votul dat astăzi de colegii noştri ieşeni pentru continuarea proiectelor judeţului. Am dovedit că PSD rămâne unit la Iaşi. Încerc să-l înţeleg pe domnul Bănicioiu. Oare pentru domnia sa proiectele Iaşului nu contează?! Înţeleg că în ultimele 2 luni s-a preocupat îndeaproape împreună cu primarul Chirica de proiectele municipiului... Nu ne rămâne decât să intrăm în normalitate. Trebuie să formăm un nou Guvern în cel mai scurt timp care să înceapă treaba şi să continue programul de guvernare într-un mod mult mai responsabil şi riguros”, a declarat Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi.

Acesta s-a aflat într-un conflict direct cu primarul Mihai Chirica, cel care a ieşit în mai multe rânduri public atacând modul în care Liviu Dragnea a gestionat înlocuirea cabinetului Grindeanu.

Parlamentarii PSD ieşeni care au susţinut moţiunea: deputaţii- Camelia Gavrilă, Tudor Ciuhodaru, Vasile Câtea, Silviu Macovei, Vasile Axinte şi senatorii- Adrian Pănescu, Vasile Toma şi Victorel Lupu.

Citeşte şi:

Falii în PSD Iaşi: organizaţia judeţeană îl susţine pe Dragnea, Chirica vorbeşte despre demisia „liderului suprem“

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite