VIDEO Cătălin Ivan şi Mihai Chirica, declaraţie comună despre criza din PSD: „Toţi deputaţii şi senatorii PSD sunt luaţi unul câte unul şi ameninţaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi au susţinut duminică, 18 iunie, o conferinţă de presă comună prin care au vorbit atât de întârzierile înregistrate în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene, cât şi despre criza politică generată de demisia miniştrilor din cabinetul lui Sorin Grindeanu.

Eurodeputatul Cătălin Ivan a vorbit despre impactul crizei politice la nivelul Bruxelles. 

„Este greu de explicat partenerilor noştri externi cum s-a ajuns într-o asemenea criză. Nimeni nu înţelege cum un partid aflat la guvernare îşi sabotează propriul Guvern din nimic, fără nicio criză majoră care să fi apărut între timp, în condiţiile în care România este restantă la foarte multe capitole în relaţia cu Bruxelles“, a punctat eurodeputatul Cătălin Ivan.

Acesta a nominalizat programele la care România se află pe ultimele locuri, unul dintre ele fiind Fondul de Investiţii Strategice, acolo unde nu există niciun proiect depus. Europarlamentarul a subliniat că toată criza în care se află România este „din vina lui Liviu Dragnea“.

În ceea ce priveşte moţiunea PSD, Ivan a declarat: „Până în acest moment, moţiunea nu are şanse să treacă. Dar până miercuri, prin metode specifice, situaţia se poate schimba“.

Pe de altă parte, europarlamentarul a mai menţionat că există mai mulţi parlamentari PSD care nu vor vota moţiunea: „Sunt mai mulţi, nu doar 15 parlamentari, informaţia cu 15 era de ieri dimineaţă. Sunt şi indecişi, un parlamentar indecis mai degrabă va vota împotriva moţiunii, dacă Liviu Dragnea n-a reuşit să-l convingă în atâţia ani de zile. Deci au înclinaţia mai degrabă să voteze împotriva moţiunii. Vor fi discuţii în continuare şi cu cei indecişi şi cu cei care sunt sută la sută convinşi să voteze împotriva moţiunii. Sunt mulţi cei care nu vor vota moţiunea”.

Europarlamentarul nu a menţionat numele celor care nu vor vota, deoarece se fac presiuni asupra lor: „Există ameninţări şi presiuni. Lucruri de genul acesta au loc permanent. Toţi deputaţii şi senatorii PSD sunt luaţi unul câte unul şi ameninţaţi, constrânşi, li se oferă tot felul de favoruri, cum i s-au oferit şi lui Grindeanu, numai să plece din funcţia de premier. Le-aş face un mare rău dacă le dau numele, interesul nostru, al tuturor, este să nu treacă moţiunea”.

Existenţa presiunilor a fost confirmată şi de primarul Mihai Chirica: „Sub presiunea momentului se încearcă influenţarea tuturor, inclusiv a parlamentarilor de Iaşi. Nu mai putem continua sub Liviu Drganea. Nu ne putem împuşca propriul nostru guvern doar din motive personale. Avem o răspundere faţă de ţară, faţă de comunităţile PSD din toată ţară şi faţă de noi înşine“.

În cursul serii de duminică, PSD Iaşi a transmis un comunicat de presă semnat de preşedintele organizaţiei judeţene, Maricel Popa, în care se menţiona: “Am vorbit cu toţi parlamentarii noştri. Vor fi prezenţi miercuri la Bucureşti şi vor susţine moţiunea de cenzură. Astăzi, la citirea moţiunii în Parlament au absentat Vasile Cîtea şi Nicolae Bănicioiu care nu sunt în ţară, însă am discutat cu ei şi vor ajunge miercuri la şedinţa plenului reunit. Am încredere că la Iaşi partidul ramâne unit şi colegii mei vor vota pentru continuarea în parametri clari şi concişi a programului de guvernare”.
 

Citeşte şi:

Falii în PSD Iaşi: organizaţia judeţeană îl susţine pe Dragnea, Chirica vorbeşte despre demisia „liderului suprem“

IaşiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite