Ce alimente recomandă nutriţioniştii în post ca să îţi menţii vitalitatea organismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa alimentelor din carne, a lactatelor, a dulciurilor de '„frupt'“ ne pot face să ne simţim slăbiţi. Postul are însă şi avantaje, putând însemna o detoxifiere a organismului. Sunt recomandate în această perioadă cerealele, legumele şi fructele, acestea asigurând aportul de nutrienţi necesari organismului.

Restricţiile alimentare din perioada postului poate avea efecte asupra organismului. Deşi mâncăm, tot ne simţim slăbiţi. Postul are însă şi avantaje: se reduc acizii saturaţi şi colesterolul, iar dacă se mănâncă sănătos şi echilibrat, postul poate însemna chiar sănătate. În această perioadă se poate realiza o detoxifiere a organismului. 

Pentru a suplini lipsa unor alimente, se recomandă consumul de fructe, cereale şi legume prospete.

Fasolea şi produsele din soia sunt indicate în această perioadă, alimentele bogate în fier, calciu şi vitamina D. Mai mult, verdeţurile trebuie să devină în post alimentele de nelipsit: spanac, salată, ceapă verde. 

‘’În ceea ce priveşte aportul de fier, alimentele de origine vegetală conţin doar o formă de fier, numit fier non-hemic. Inhibitorii absorbţiei de fier includ calciul, ceaiul, cafeaua, cacao, unele condimente. Dacă postiţi, e bine de ştiut că smochinele şi produsele din soia aduc un aport suplimentar de calciu’’, explică nutriţionistul Adina Rusu. 

Nu este indicat să ţină post femeile însărcinate, bolnavii sau bătrânii. 

Vă mai recomandăm:

Alimentele de pe lista neagră atunci când alăptezi. Ce nu trebuie să consumi dacă îţi hrăneşti bebeluşul la sân

Alimentele şi exerciţiile fizice care întăresc oasele şi articulaţiile. Ce să mâncăm pentru a creşte doza de calciu

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite