Alimentele de pe lista neagră atunci când alăptezi. Ce nu trebuie să consumi dacă îţi hrăneşti bebeluşul la sân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii le recomandă femeilor care alăptează să fie extrem de atente cu alimentaţia lor, pentru că sunt unele produse care schimbă gustul laptelui matern sau, mai rău, provoacă reacţii alergice bebeluşilor.

Laptele de la sânul mamei este cel mai bun pentru nou-născuţi, spun medicii, însă mamele au nişte restricţii alimentare. Sunt produse care afectează calitatea şi gustul laptelui şi care au efecte asupra bebeluşului. Medicii spun că multe alimente pot provoca reacţii alergice nou-născutului, în această categorie intrând peştele, nucile, usturoiul, ouăle şi produsele cu cofeină. 

Foarte multe produse consumate de mamă pot provoca balonarea bebeluşilor hrăniţi la sân. Aici intră broccoli, conopida, ardeii iuţi, castraveţii. 

‘’Restricţiile alimentare trebuie să fie mai ales în primele săptămâni după naştere. Mama ar trebui să introducă în alimentaţia sa anumite produse pentru a observa toleranţa copilului la acestea. De evitat sunt în primul rând varza şi fasolea care provoacă balonare, flatulenţă. Recomand ca mămicile care alăptează la sân să evite sucurile acidulate, mâncarea de tip fast-food’’, spune Mădălina Nour-Ciuhodaru, medic la Maternitatea ‘’Elena Doamna’’ din Iaşi. 

Nu trebuie consumate nici alimentele condimentate precum chili, curry, ardei roşu, scorţioară pentru că acestea creează bebeluşilor probleme legate de gaze, precum şi dureri de stomac, diaree sau vărsături. 

Chiar şi citricele precum portocale, grapefruit sau lămâie ar trebui evitate deoarece duc la iritaţii ale pielii bebeluşilor. De asemenea, atenţie la cantitatea de cofeină consumată. Cafeaua şi ceaiul verde trebuie consumate cu măsură pentru că pot duce la incapacitatea bebeluşului de a dormi. 

Vă mai recomandăm:

Top 7 afrodisiace din bucătărie cu efect garantat. De ce este supranumit avocado „copacul cu testicule“

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite