Beţivii trataţi la Urgenţe, puşi să care targa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşenii care vor ajunge la spital din cauza abuzului de băutură vor avea de achitat, din toamna acestui an, tratamentul integral, potrivit  medicului Tudor Ciuhodaru.

Ieşeanul a iniţiat un proiect de lege prin care intenţionează să-i pună la plată pe chefliii care vin la Urgenţe în stare gravă şi aglomerează spitalele. „Proiectul de lege a primit aviz favorabil ieri din partea membrilor Comisiei Juridice a Senatului. Cel mai probabil, legea va fi aplicabilă din toamnă, după ce va trece şi de celelalte comisii“, a explicat Ciuhodaru. 


  Cele două soluţii propuse de medicul ieşean sunt taxarea pacienţilor alcoolici sau trimiterea lor la muncă în folosul comunităţii.


„Sunt şi cazuri în care pacienţii nu-şi pot permite să achite sume cuprinse între 600 şi 1.500 de lei, cât costă tratamentul, şi atunci ar putea să muncească“, adaugă medicul. Mai mult, chefliii ar putea deveni, dacă legea va trece de comisiile din Parlament, ajutoarele medicilor care i-au tratat.
„Deficitul de personal este foarte mare în unele sectoare. Ar putea fi brancardieri, de pildă, sau ar putea da o mână de ajutor la ridicarea Spitalului Regional de Urgenţe, unde este mare nevoie de muncitori“, mai spune Ciuhodaru. 


 În medie, medicii de la Spitalul „Sf. Ioan“ tratează aproximativ 1.000 de beţivi pe an, iar cheltuielile minime pentru 12 luni se ridică la 600.000 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite