Avocații primarului Mihai Chirica cer mutarea unui dosar în alt oraș. Decizia ciudată legată de un alt dosar de la Iași

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocații primarului Mihai Chirica au dorit strămutarea dosarului Skoda într-un alt oraș, din cauza faptului că mediatizarea excesivă a cazului ar fi putut influența decizia judecătorilor.

Primarul Mihai Chirica. FOTO Arhiva Adevărul
Primarul Mihai Chirica. FOTO Arhiva Adevărul

Apărătorii edilului de Iași nu au fost de acord ca același lucru să se întâmple și într-un alt dosar, la cerința părții adverse. Secretara Consiliului Local Iași, Denisa Ionașcu, a cerut la rândul ei ca procesul împotriva primarului Mihai Chirica pentru hărțuire și discriminare să fie mutat în alt oraș. 

„Atitudinea pârâţilor, care au solicitat respingerea cererii de strămutare, este de neînţeles, pentru că, dacă se analizează întâmpinarea, se poate observa că pârâţii ar fi trebuit să promoveze cerere de strămutare, întrucât ei ar fi îndreptăţiţi să aibă îndoieli cu privire la imparţialitate. De altfel şi prin precizările depuse la dosarul cauzei s-a citat modalitatea în care văd pârâţii acest lucru, coroborând calitatea lor cu campania negativă pe care presa locală o duce împotriva acestora. Astfel, consideră că cei care ar fi preocupaţi de o posibilă afectare a imparţialităţii judecătorilor şi îndreptăţiţi să formuleze o cerere de strămutare sunt pârâţii şi nicidecum reclamanta”, au reținut judecătorii, din pledoaria avocatului care o apără pe Denisa Ionașcu. 

Cum a început scandalul dintre cei doi

Scandalul dintre primarul Mihai Chirica și secretara Denisa Ionașcu a început în primele luni ale anului 2022, atunci când edilul a fost dat în judecată de către Denisa Ionaşcu, aceasta acuzându-l pe edil de hărţuire morală. Denisa Ionaşcu cere daune morale în cuantun de 100.000 de lei, spunând că trăieşte o stare de temere şi nesiguranţă. 

„Toate aceste ieşiri publice prin care sunt atacată îmi creează o stare de temere şi nesiguranţă a locului de muncă şi a singurei mele surse de venit, mai cu seamă că acestea vin din partea angajatorului şi mă vizează direct”, se arată în plângerea secretarului general al Consiliului Local Iaşi. 

Ruptura dintre cei doi s-a produs în primăvara anului 2021, atunci când, după percheziţiile care au avut loc la Primăria Iaşi în dosarul Zoiosu, Denisa Ionaşcu, martor în dosar, spune că a devenit „ţinta unor atacuri nejustificate exprimate prin cuvinte, acţiuni şi conduită ostilă din partea domnului Chirica Mihai”.

„Prin mai multe ieşiri publice din zilele de 27, 28 şi 29 aprilie, Mihai Chirica acuză, fără a preciza numele, dar lăsând a se înţelege că este vorba de persoana mea, că un funcţionar nu i-ar fi respectat dispoziţia de a depune plângere la parchet. O astfel de dispoziţie nu există şi nu a existat, iar secretarul general nu are stabilite atribuţii privind sesizarea organelor de cercetare penală”, se arată în acţiunea intentată de Denisa Ionaşcu. 

Primarul Mihai Chirica a făcut mai multe declaraţii, în conferinţele de presă, fiind întrebat de către jurnalişti despre relaţia din ce în ce mai rece dintre primar şi secretarul general al CL.

„Primăria trebuie să înainteze. Ea nu are voie să stea. Nu trebuie să stea în hachiţele profesionale sau morale sau imorale ale cuiva. Eu nu m-am băgat în patul nimănui niciodată. Nici nu mă interesează. Este plin, este plină ţara cu poze. Trimise la mine, la Consiliul Judeţean, la ANI, la ANFP, la Preşedinţia României, la Prefectură... Am sunat şi eu şi am spus că pe mine nu mă interesează, eu nu fac, nu e treaba mea, cine cu cine... pe mine profesional mă interesează, eu nu am ce câştiga din chestia asta... unul dat afară de nevastă-sa sau una bătută de bărbatul său... sau dacă o mai fi... nu e treaba mea”, a declarat Mihai Chirica în conferinţa de presă de pe data de 19 ianuarie 2022.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite