VIDEO Primarul Mihai Chirica a recunoscut public că este inculpat într-un dosar DNA. Edilul disident din PSD a avut instituit, în plus, şi sechestru pe bunuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Chirica FOTO pagina oficiala de facebook a Primăriei Iaşi
Mihai Chirica FOTO pagina oficiala de facebook a Primăriei Iaşi

Edilul Mihai Chirica a recunoscut la aproape o lună de la „vizita“ colegilor săi la DNA Iaşi, că şi el este inculpat în dosarul care vizează achiziţia mai multor maşini Skoda, în leasing, pe vremea când primar al Iaşiului era Gheorghe Nichita. Chirica a vorbit şi despre sechestrul pe bunuri.

Iniţial, Mihai Chirica a încercat să evite confirmarea informaţiei că şi el, alături de alte nouă persoane, este inculpat în Dosarul „Skoda“, instrumentat de DNA Iaşi.

La întrebarea jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă de miercuri, 2 august, acesta a răspuns, în primă fază, evaziv: „Adevărul trebuie aflat şi dreptatea trebuie făcută prin mijloacele prevăzute de justiţie“. „V-am dat un răspuns cu 7 de « da» şi 7 de «nu»“, a punctat edilul când i s-a atras atenţia că nu a răspuns clar la întrebarea: „Sunteţi inculpat în dosarul Skoda?“.

La insistenţele jurnaliştilor, Chirica a recunoscut: „Da, este adevărat! Sigur, era de aşteptat această întrebare. Nu pot evita ieşirea în spaţiul public motivat de o chestiune care vizează justiţia. Este adevărat că mi s-a adus şi acest statut. Aşa este şi normal, sunt 10 angajaţi ai Primăriei. Despre o parte dintre ei ştiu că nu a dus nimeni acasă nicio maşină. Unii şi-au făcut treaba, ceea ce s-a întâmplat şi cu mine în calitate de viceprimar la acea dată. Nu eram ordonator principal de credite, nu am decis în mod direct, personal, să le cumpăr pentru cineva anume. Niciuna dintre iubitele mele nu şi-a cumpărat Skoda şi nu am nicio emoţie. Trebuie să se facă lumină pentru că alături de mine erau colegi de-ai mei“, a spus Chirica. Edilul a precizat că a avut şi sechestre pe bunuri, dar o parte din ele au fost ridicate. „S-au şi pus, s-au şi scos, se continuă“, a  punctat Chirica.

Dosarul DNA vizează achiziţia în 2013, în sistem leasing, a mai multor maşini Skoda.  Pe vremea aceea Primăria era condusă de Nichita, iar Chirica era viceprimar, el semnând şi o parte din documentele din procesul de achiziţie. Achiziţia s-a făcut mascat, în numele Poliţiei Locale, instituţie ce nu a folosit nici măcar o zi aceste maşini, ci şefii din primăria municipiului Iaşi. O parte din actele privind achiziţia au fost semnate de către Mihai Chirica, fostul primar Gheorghe Nichita delegându-şi atribuţiile.

În iulie 2017, zece persoane au devenit inculpate în dosar printre acestea fiind fostul edil şi fostul viceprimar. Gheorghe Nichita a fost suspendat din funcţia de primar în 2015, după ce a fost reţinut de procurorii DNA în dosarul legat de folosirea Poliţiei Locale în interes personal. Nichita este judecat pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că folosea angajaţi ai Poliţiei Locale pentru a-şi supraveghea iubita. Într-un alt dosar, Nichita este acuzat de luare de mită, întrucât ar fi pretins şi primit 10% din valoarea contractului de 17 milioane de euro vizând managementul traficului rutier, acesta fiind cel mai mare proiect european derulat de Primăria Iaşi prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Citeşte şi:

Cât plăteşte Mihai Chirica pentru a fi cool pe Facebook. Muntele de bani din spatele imaginii primarului „disident“ din PSD

Falii în PSD Iaşi: organizaţia judeţeană îl susţine pe Dragnea, Chirica vorbeşte despre demisia „liderului suprem“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite