Mihai Chirica, despre acuzaţiile DNA: „În fiecare zi din cei 7 ani de mandat, am semnat peste 200 de documente“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Chirica  FOTO Arhiva Adevărul
Mihai Chirica  FOTO Arhiva Adevărul

Mihai Chirica, primarul suspendat al Iaşului, susţine că ultimele zile nu au fost uşoare şi că s-a trezit pus într-o situaţie dificilă. Nu neagă însă acuzaţiile.

Mihai Chirica a făcut marţi, 8 februarie, prima declaraţie pe pagina sa de Facebook după ce a fost pus sub control judiciar. Edilul-şef suspendat din funcţia de primar susţine că are încredere în actul de justiţie, efectuat cu celeritate şi fără patimă politică, dar care respectă prezumţia de nevinovăţie.

În context, Mihai Chirica afirmă că cei în şapte ani de mandat a semnat zeci de mii de documente şi că de fiecare dată se bazează pe expertiza şi legalitatea opiniilor subordonaţilor săi din primărie.

„Ca primar, eşti pus în situaţia de a semna zeci de mii de documente, pe parcursul anilor. Calitatea de demnitar public îţi cere să emiţi în termene legale miile de documente emise de autoritatea publică pe care o reprezinţi, bazându-te pe expertiza, veridicitatea şi legalitatea opiniilor şi formulărilor angajaţilor din instituţia publică pe care o conduci, aşa cum le impune fiecăruia fişa postului, pentru fiecare din cei peste 750 de angajaţi din Primăria Municipiului Iaşi”,  a scris Mihai Chirica pe Facebook. 

A continuat ideea subliniind faptul că expresia „semnezi ca primarul” a căpătat notorietate în spaţiul public tocmai din cauza volumului mare de documente. 

„(...) documente care trebuie semnate, ca autoritate publică, în baza semnăturilor prealabile de legalitate şi corectitudine din partea reprezentaţilor departamentelor de resort pe fiecare speţă. În fiecare zi din cei 7 ani de mandat, am semnat peste 200 de documente zilnic", a mai explicat Mihai Chirica 

Amintim că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au anunţat vineri, 4 februarie, că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 4 februarie 2022, faţă de Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi. Acesta este cercetat pentru infracţiunile de fals intelectual în formă continuată şi instigare la uzurparea funcţiei. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Mai mulţi lideri politici îi cer primarului Mihai Chirica să se retragă din funcţie, după decizia DNA

Primul oraş din România care va avea zbor direct spre New York. Când va fi inaugurat

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite