Atmosferă de târg medieval la Iaşi, la început de iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul Iaşul Medieval FOTO Facebook
Festivalul Iaşul Medieval FOTO Facebook

Festivalul Iaşul Medieval, aflat in 2014 la cea de a II-a ediţie, readuce pe străzile Iaşului domniţele şi cavalerii medievali.

Ajuns la a doua ediţie în 2014, Festivalul Iaşul Medieval, organizat de Primăria Municipiului Iaşi şi Underground Pub aduce pe străzile din centrul Iaşului, în perioada 2-6 iulie, domniţe şi cavaleri, demonstraţii de mânuire a armelor, teatru pentru copii, jonglerii cu foc, dansuri medievale, meşteşugari, ieniceri otomani şi cavaleri medievali, concerte.

Din 2 iulie, odata cu startul Festivalului Iaşul Medieval, Piaţa Palatului Culturii din Iaşi este, din nou, destinaţia distracţiei şi a diversităţii culturale.

Joi, 3 iulie, „invazia” medievală continuă la Iaşi cu instalarea taberei medievale. Pe parcursul zilei, curioşii au de unde alege, din oferta organizatorilor.

După prezentarea Ordinului "Paladinii de Terra Medies", a grupului de reconstituire istorică „Terra Ultrasilvana” şi a  „Ordinului Cavalerilor Cetăţilor Bârsei”, de la ora 17.00 poate fi văzută parada de cavaleri şi domniţe pe bulevardul „Ştefan cel Mare".

Spre finalul zilei sunt programate concertele. De la ora 19.00 concertul folk cu trupa „Aproape Unplugged”, iar de la ora 20.30 concertul etno-rock cu trupa „Sukar Nation".

Şi în a treia zi de festival, pe 4 iulie, ordinele cavalereşti, domniţele şi muzica de calitate îi întâmpină pe cei care au drum prin Piaţa Palatului Culturii din Iaşi. De la ora 12.00 va fi prezentat Ordinul „Art Gotica”, cu spectacole stradale, teatru, foc, dansuri, cascadorii, lupte şi jonglerii cu steaguri, iar de la ora 17.30 corul „Trei parale” va susţine un concert, încălzind spectatorii pentru trupa „Basska”, care va urca pe scenă de la ora 19.00 şi pentru concertul medieval folk cu „The Moon & The Nightspirit”, de la ora 20.30.

Sâmbătă, 5 iulie, Festivalul Iaşul Medieval continuă cu activităţi interactive,  cu un concert al trupei „Ad-Hoc” din Transilvania, de la ora 18.30, cu trupa „Partizan”, de la ora 20.00, cu un concert al celor de la „The Moon & The Nightspirit”, de la ora 21.00 şi cu un spectacol stradal de jonglerii cu foc, de la ora 22.00.

Duminică, 6 iulie, în ultima zi de festival, începând cu ora 13.00, se vor desfăşura  demonstraţii şi lupte medievale, de la ora 14.00 va avea loc un moment susţinut de Teatrul de copii „Clovnii”, iar de la ora 17.00 parada de bun rămas pe bulevardul "Ştefan cel Mare", cu toboşari şi trâmbiţaşi. Spre după-amiază sunt programate ultimele concerte din cadrul Iaşului Medieval, de la ora 18.00 concertul cu trupa „Aproape Unplugged”, de la ora 19.00 concertul cu trupa „Sukar Nation”şi de la ora 20.00 concertul cu trupa „Ad-Hoc”.

Pe tot parcursul Festivalului Iaşul Medieval, târgul meşteşugăresc va fi deschis în intervalul orar 09.00-22.00, iar serile vor fi rezervate petrecerilor în stil medieval, în Underground Pub, începand cu ora 22.00.

Mai puteţi citi:

Evul Mediu reînviat în acest week-end la Festivalul Medieval de la Vatra

Domniţele, stegarii şi cântatul la frunză, printre atracţiile ultimei zile ale Serbărilor Bistriţei Medievale

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite