FOTO Domniţele, stegarii şi cântatul la frunză, printre atracţiile ultimei zile ale Serbărilor Bistriţei Medievale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timp de trei zile, atmosfera medievală a cuprins Cetatea Bistriţei FOTO: Bianca Sara
Timp de trei zile, atmosfera medievală a cuprins Cetatea Bistriţei FOTO: Bianca Sara

Duminică, bistriţenii s-au putut bucura pentru ultima dată anul acesta de atmosfera medievală. Serbările Bistriţei Medievale s-au încheiat cu un concert Nightlosers, care au lăsat publicul cu gura căscată cu unul dintre cele mai inedite „instrumente” şi anume frunza, cu care au făcut spectacol. Nici stegarii nu s-au lăsat mai prejos, impresionându-i pe cei prezenţi cu o îndemânare ieşită din comun.

O demonstraţie de mânuire a steagului a atras sute de bistriţeni duminică seara pe Pietonalul Liviu Rebreanu. Stegarii i-au lăsat până şi pe cei mici să mânuiască steagurile de câţiva metri, spre deliciul celor prezenţi.

Lupus Dacus au asigurat muzica în timpul acestor momente, instrumente cu istorie, precum cimpoiul, reuşind să aducă atmosfera medievală în centrul Bistriţei.

Concursul „Domniţa Bistriţei” şi-a desemnat duminică câştigătoarea, după ce zilele trecute cele 8 tinere participante au fost supuse la unele dintre cele mai năstruşnice probe pregătite de organizatori.
„Domniţa Bistriţei” a fost desemnată Maria Paula Toma, o tânără de doar 18 ani, care s-a ales cu o vestimentaţie de inspiraţie medievală, alături de alte premii oferite de organizatori.

Cel mai aşteptat moment a fost însă concertul susţinut de cei de la Nightlosers. Trupa a fost înfiinţată în 1994 şi este cunoscută pentru combinaţia dintre blues-ul american şi elementele de folclor autentic ardelenesc. De altfel reprezentaţia lor a început cu o piesă inspirată din folclor  interpretată la frunză.

Serbările Bistriţei Medievale, care s-au întins pe trei zile şi au inclus de la concerte de muzică medievală, scenete istorice, concursuri de tras cu arcul sau jonglerii cu foc, se încheie duminică seara, cu o retragere cu torţe.



Vă mai recomandăm:
 

FOTO Paradă spectaculoasă cu uriaşi, domniţe şi aruncări de steaguri

FOTO Bistriţenii, atraşi ca un magnet de un elan, o blana de cangur şi vânat la ceaun pe săturate

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite