Asasinatul care a pus pe jar Serviciul Român de Informaţii. Cine a ucis cu sălbăticie un adolescent de 18 ani?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sabin Şerban a fost ucis în urmă cu o lună FOTO Facebook
Sabin Şerban a fost ucis în urmă cu o lună FOTO Facebook

A trecut o lună de la momentul în care un adolescent de 18 ani a fost ucis cu sălbăticie în propria casă. Copilul, fiul unui ofiţer de la SRI Iaşi, nu a consumat droguri sau alcool în ziua în care a fost ucis, relevă rezultatele detaliate ale necropsiei, ajunse pe masa anchetatorilor vineri, 9 decembrie.

Anchetatorii ieşeni au primit rezultatele detaliate ale necropsiei efectuate asupra adolescentului Sabin Şerban, ucis în urmă cu o lună de o persoană necunoscută într-un apartament din cartierul Alexandru. Potrivit unor surse juridice, rezultalele detaliate ale necropsiei le confirmă pe cele preli­minarii, ajunse pe masa anchetatorilor la scurt timp după ce Sabin a murit: adolescentul nu consumase în ziua respectivă droguri sau alcool şi nici nu ar fi ingerat alte medicamente care ar fi putut să îi afecteze judecata. 

300 de persoane audiate

Decesul adolescentului ieşean rămâne în continuare un mister, anchetatorii neavând până ieri, la închiderea ediţiei noastre, niciun suspect. Procurorii, alături de poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, au doar „piste de lucru“, aşa cum sunt ele denumite în sistemul judiciar, plaja de variante fiind în continuare foarte extinsă. Deşi cea mai plauzibilă variantă este de departe crima, surse din rândul anchetatorilor ne-au precizat că nici până acum nu a fost exclusă varianta unui posibil accident, deşi acest lucru este improbabil.

Peste 300 de persoane au fost intervievate de anchetatori până acum, peste 100 de mărturii fiind depuse la dosar. Nu s-a reuşit nici identificarea unui posibil motiv al crimei, cele două variante luate în calcul fiind o crimă comisă impulsiv, urmare a unui eventual conflict intempestiv, dar şi o crimă premeditată. Anchetatorii continuă percheziţiile informatice asupra sistemelor ridicate de la Sabin, volumul de informaţii fiind foarte mare.

image

Informaţii care ar putea fi esenţiale sunt în continuare aşteptate de la Bucureşti, acolo unde au fost analizate mai multe multe probe, în speranţa că se vor identifica urmele genetice ale vreunei persoane. „Suntem în asentimentul opiniei publice şi ne dorim foarte mult să aflăm împrejurările în care s-a produs decesul adolecentului“, ne-a spus ieri procurorul Alexandru Pecincu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunal. Pe 11 noiembrie, Sabin Şerban, fiul unui ofiţer din cadrul Serviciului Român de Informaţii, a fost găsit de tatăl său înjunghiat mortal în spate, în apartamentul în care locuia

Citeşte şi:

Mister total al asasinatului din familia unui ofiţer SRI. Criminalul a înjughiat un adolescent în gât şi n-a lăsat nicio urmă

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite