VIDEO Sărbătoarea crescătorilor de oi, din Munţii Orăştiei. Mii de oameni au venit la târgul crescătorilor de ţurcane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de oameni au participat duminică la sărbătoare de la Costeşti, Ţurcana – Regina Munţilor, un eveniment dedicat în special crescătorilor de oi.

Duminică a fost sărbătoare mare la Costeşti, comuna Orăştioara de Sus. Platoul de la marginea satului, aflat la poalele cetăţilor dacice Costeşti şi Blidaru, a fost ocupat de la primele ore ale dimineaţii de câteva mii de oameni, veniţi la sărbătoarea crescătorilor de ovine, „Ţurcana – Regina Munţilor”.

Turişti au invadat locul transformat într-un târg imens, în care oile, berbecii şi câinii ciobăneşti expuşi au acaparat, în mod special, atenţia publicului. Evenimentul a cuprins şi o „bursă a ovinelor” în care au fost premiate cele mai frumoase animale.

Sărbătoarea a continuat în după-amiază, cu spectacolul folcloric. Au cântat artiştii: Puiu Codreanu, Andreea Voica, Vionelia Băluşe, Niculina Stoican, Elena Merişoreanu, Lena Miclăuş, Valerica Ianoşi Marian, Bogdan Cioranu, Doinel Hîndorean şi alţi muzicieni. Sărbătoarea crescătorilor de ovine a numărat în această duminică a XII-a ediţie, evenimentul fiind organizat de Asociaţia judeţeană a crescătărilor de ovine Dacia şi Primăria Orăştioara de Sus.

Sărbătoarea de la Costeşti


Vă recomandăm şi:

Fresca misterioasă ascunsă în Castelul Corvinilor. Pictura medievală care spune povestea Huniazilor este în mare pericol

O frescă misterioasă, veche de peste cinci secole, potrivit unor istorici, şi abia vizibilă în Castelul Corvinilor, înfăţişează una dintre cele mai frumoase relatări oferite de-a lungul timpului despre familia lui  Ioan de Hunedoara. Rămăşiţele ei se află în loggia Matia şi sunt în pericol de a dispărea, din cauza degradării. Un proiect pe fonduri europene ar putea salva soarta operei de artă.

VIDEO DacFest 2016: sărbătoare la Măgura dacilor de pe Valea Mureşului

Sute de oameni au urcat în acest sfârşit de săptămână la Măgura Uroiului, locul de desfăşurare al DacFest 2016. Oaspeţii festivalului au fost invitaţi să intre în atmosfera luptelor purtare în urmă cu aproape două milenii în ţinuturile Carpaţilor.

Gara monument din Brad şi staţia CFR din Petroşani vor fi restaurate. Ani în şir localnicii s-au plâns de lipsa investiţiilor

Două dintre cele mai vechi staţii CFR din Transilvania, gara din Brad şi gara din Petroşani, vor intra în reabilitare. CFR a alocat fonduri pentru reparaţiile necesare, iar licitaţiile pentru atribuirea lucrărilor au demarat.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite