VIDEO Primăria a primit dreptul să demoleze ruinele din Parcul Corvin. Când va fi desfiinţată clădirea fantomă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Hunedoara a primit dreptul, în instanţă, să desfiinţeze construcţia abandonată din cel mai mare parc al Hunedoarei, Parcul Corvin. Demolarea se va face pe cheltuiala firmei care a deţinut-o. Sentinţa nu este însă definitivă.

Judecătoria Hunedoara s-a pronunţat faţă de cererea primăriei de a demola prin orice mijloace, dar pe cheltuiala proprietarului, clădirea ridicată fără autorizaţiile necesare în Parcul Corvin, în urmă cu zece ani.
Judecătoria Hunedoara a respins cererea de suspendare a judecării cauzei, înaintată de proprietarii clădirii fantomă din Parcul Corvin, în procesul în care administraţia locală din Hunedoara a solicitat să poată demola construcţia. Magistraţii au dat soluţia în proces.

„Instanţa admite cererea formulată de creditorul Municipiul Hunedoara, prin Primar în contradictoriu cu debitorul S.C. Proiect Design S.R.L şi în consecinţă: autorizează pe creditorul Municipiul Hunedoara să desfiinţeze el însuşi sau prin alte persoane, pe cheltuiala debitorului S.C. Proiect Design S.R.L, construcţia edificată în Municipiul Hunedoara, în Parcul Corvin, obligaţie stabilită prin titlul executoriu sentinţa nr. 657/CA/2015 pronunţată de Tribunalul Hunedoara, în dosarul nr. 2451/97/2015, definitivă la data de 17.11.2015, prin nerecurare, în sarcina debitorului”, a informat Judecătoria Hunedoara. Soluţia poate fi atacată cu apel în termen de 10 de zile de la comunicare. În prezent alte două dosare aflate pe rolul Tribunalului reprezintă procese între firma privată şi primărie, care însă nu pot influenţa soarta clădirii. Doar soluţia finală, dacă va fi declarat apelul în cauză, poate schimba situaţia.

Contractul de asociere, reziliat după 10 ani
Anul trecut, Primăria Hunedoara a denunţat, în instanţă, contractul semnat în 2005, şi a solicitat demolarea clădirii părăsite care ocupă o suprafaţă considerabilă din cel mai vechi parc al Hunedoarei.

Parcul Corvin, Hunedoara

Parcul Corvin, clădirea fantomă

Parcul Corvin

„Prin contractul de asociere s-a dorit exploatarea terenului în suprafaţă de 33.000 de metri pătraţi, reclamantul punând la dispoziţie acest teren, iar pârâta urma să realizeze pe acesta un complex de alimentaţie publică şisă amenajeze locuri de odihnă şi de recreare. Cu toate că primăria a pus la dispoziţia pârâtei amplasamentul, liber de sarcini, aceasta nu a înţeles să îşi respecte obligaţiile contractuale, abandonând la scurt timp lucările începute. Potrivit reclamantei, construcţia prezintă un pericol real pentru locuitorii municipiului Hunedoara, fiind de natură să creeze disconfort. Firma, cu toate că s-a obligat să amenajeze accese pietonale, zone verzi, terenuri de sport, inclusiv telesanie, zone de odihnă, să extindă şi să diversifice mobilierul urban, să monteze bănci, pergole, un chioşc pentru fanfară, mese de şah şi de tenis, să construiască locuri de joacă pentru copii, acestea nu au fost niciodată realizate. O obligaţie a pârâtei se referă la achitarea la bugetul local a 10 la sută din beneficiile realizate, dar nu mai puţin de 8.000 de euro pe an, de la data începerii activităţii comerciale”, se arăta în dosarul finalizat anul trecut, cu decizia de desfiinţare a clădirii fantomă şi de reziliere a contractului de asociere dintre administraţia locală şi firma privată.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Ce soartă va avea clădirea fantomă din Parcul Corvin. Construcţia ilegală trebuia demolată în 2015

Firma care a construit clădirea cu două etaje din Parcul Corvin al municipiului Hunedoara nu a mai demolat-o, în ciuda unei decizii definitive a instanţei, prin care această era obligată să treacă desfiinţeze construcţia. Primăria Hunedoara a cerut la Judecătoria Hunedoara să poată demola prin mijloace proprii clădirea fantomă, iar ulterior societatea Proiect Design să suporte cheltuielile.

Probleme la Zoo Hunedoara: grădina a fost închisă din cauza mizeriei, iar administratorii au fost amendaţi drastic

Administratorii Grădinii Zoologice din Hunedoara au fost amendaţi cu aproape 50.000 de lei de Direcţia Sanitar Veterinară. Zoo Hunedoara a fost închisă publicului, până la remedierea deficienţelor, în termen de o lună.

Mesajul trist al fetei care a câştigat „Dansez pentru tine“, după ce a părăsit România: „Sunt dezamăgită de ţara mea“

Ella Dumitru, tânăra din Hunedoara care a câştigat în urmă cu cinci ani marele premiu la "Dansez pentru tine", susţine că România a devenit doar locul familiei sale, în care îşi doreşte să îşi petreacă unele vacanţe. Fata care a uimit România are o poveste de viaţă dramatică.

FOTO Măcelul pădurii din Parcul Dendrologic Simeria. Sute de copaci sunt tăiaţi în rezervaţia naturală protejată

Sute de copaci au fost marcaţi pentru a fi tăiaţi din Parcul Dendrologic Simeria, una dintre cele mai importante rezervaţii naturale din România. Defrişările masive, începute recent, i-au revoltat pe localnici.


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite