VIDEO Imagini aeriene spectaculoase cu şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Cum s-a lucrat pe tronsonul lovit de ghinion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTOGRAFII: Asociaţia Pro Infrastructură / youtube.com
FOTOGRAFII: Asociaţia Pro Infrastructură / youtube.com

Finalizarea Lotului IV al viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva a fost anunţată pentru decembrie 2016, dar cele mai recente imagini aeriene publicate cu şantierul autostrăzii arată cât de mult mai au constructorii de lucrat.

Imagini aeriene publicate în 19 septembrie, de Asociaţia Pro Infrastructură, pe pagina sa de Youtube arată stadiul lucrărilor la Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva.

Tronsonul de 22 de kilometri între localităţile Şoimuş şi Ilia se află în execuţie din primăvara anului 2014. Termenul de realizare al proiectului a fost anunţat de constructori pentru luna decembrie a acestui an, fapt confirmat recent de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

„Situaţia de pe Lotul 4 al Autostrăzii se prezintă în parametrii normali, iar antreprenorul român a reasumat termenul de finalizare a lucrării pentru finele lui 2017”, informa, în iulie 2017, ministrul Transporturilor.

Deocamdată, pe aproape jumătate din lungimea traseului, respectiv sectorul dintre Şoimuş şi Brănişca, nu a ajuns asfaltul.

La intrarea în Şoimuş lucrările la nodul rutier complex sunt la început, la ieşirea din localitate un versant în lungime de peste un kilometru va trebui decopertat, iar în zona satului Mintia, mai mulţi stâlpi de electricitate vor trebui mutaţi de pe traseul viitoarei autostrăzi.


Lotul IV, între Ilia şi Şoimuş (Deva), va avea 22,1 kilometri, costul său fiind estimat la 419,4 milioane lei fără TVA. Lucrările au demarat la începutul anului 2014, iar termenul iniţial de finalizare a fost stabilit pentru luna mai a anului trecut.

santier autostrada foto asociataia proinfrastructura

Descoperirea unui cimitir şi a unei grote cu lilieci pe traseul autostrăzii, precum, lipsa unor autorizaţii de mediu şi de construcţie, precum şi probleme tehnice au dus la întârzierea lucrărilor.

santier autostrada foto asociataia proinfrastructura
santier autostrada foto asociataia proinfrastructura

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Imagini de coşmar surprinse pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. De ce se tem şoferii care trec pe lângă versant

Şantierul Autostrăzii Lugoj – Deva creează probleme mari şoferilor care circulă pe Drumul Naţional 76 Deva – Oradea. Un versant este decopertat, în aceste zile, iar bucăţi de bolovani se prăvălesc până la marginea şoselei. Norii de praf acoperă drumul naţional şi pun în pericol siguranţa trecătorilor.

Grota cu lilieci care a blocat construcţia autostrăzii Lugoj - Deva a fost astupată. Câte vieţuitoare au fost salvate

Liliecii găsiţi „responsabili” pentru întârzierea cu peste un an a lucrărilor la viitoarea autostradă Lugoj – Deva, au fost luaţi din peştera în care se adăposteau, situată în Şoimuş, pe Lotul IV. Grota a fost astupată, iar în perioada următoare vor putea demara lucrările în zonă.

Probleme grave reclamate pe un lot al autostrăzii Lugoj - Deva: „E o chestiune de timp până când versantul va cădea“

O asociaţie care monitorizează marile proiecte de infrastructură atrage atenţia asupra mai multor probleme pe şantierul Lotului IV al Autostrăzii Lugoj – Deva şi susţine că există pericolul alunecării unei cariere de bazalt, care poate duce la devastarea noii autostrăzi. Lucrările sunt în parametri normali, informa, recent, ministrul Transporturilor.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite