VIDEO Drumul naţional care leagă Valea Jiului de Vâlcea a fost închis, din cauza distrugerilor provocate de torenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul naţional 7A a fost distrus pe alocuri. FOTO: Prefectura Hunedoarei.
Drumul naţional 7A a fost distrus pe alocuri. FOTO: Prefectura Hunedoarei.

Drumul Naţional 7A a fost închis, după ce Râul Jieţ, umflat de precipitaţii şi învolburat a distrus o porţiune din carosabil.

Circulaţia pe Drumul Naţional 7A Petroşani – Voineasa (judeţul Vâlcea) a fost întreruptă, pe tronsonul Jieţ – Obârşia Lotrului şi pe tronsonul Jieţ – Petroşani, în urma alunecărilor de teren care au afectat partea carosabilă, a informat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Precipitaţiile abundente urmate de creşterea debitului râului Jieţ au rupt şoseaua în două locuri. Cauzele sunt, potrivit CNADNR, „alunecarea terasamentelor care a afectat partea carosabilă, între kilometrii 96  şi 103, în unele porţiuni, urmată de prăbuşirea părţii carosabile pe aproximativ un metru din cauza erodării malului” şi „alunecarea terasamentelor cu afectarea drumului”.

„Trebuie să găsim o soluţie pentru a se circula. Din păcate, este greu de crezut că, într-o zi sau două se va putea circula pe aici. Dar, încercăm, deja sunt pregătite şi utilaje, am apelat şi la sprijinul constructorilor din Valea Jiului. Depinde foarte mult, însă, de ce este în apă pentru că, dacă nu scade nivelul apei, este foarte greu să intervenim”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu, care a fost la faţa locului.

Potrivit acestuia, există fonduri pentru remedierea situaţiei, iar banii vor veni de la bugetul de stat.

image

„Vom solicita Ministerului Transporturlor şi Direcţiei Naţionale de Drumuri să aloce bani pentru reablitarea DN7A până la limita cu judeţul Vâlcea. Drumul este foare important pentru că acum este singura cale de acces către partea de sud a ţării”, a declarat Vasile Jurca, viceprimarul oraşului Petrila.

DN 7A este afectat de torenţi. Video: Prefectura Hunedoarei


Şi Defileul Jiului este închis timp de cinci zile pe săptămână, din cauza lucrărilor de modernizare a şoselei.


Vă recomandăm şi:

Controversele taxei pentru camioane pe şoselele judeţene: drumul Hunedoara – Deva, motiv de ceartă între autorităţi

Taxele instituite pe şoseaua Hunedoara – Deva au devenit motiv de neînţelegeri între reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara şi cei ai Prefecturii Hunedoara. Este cel mai tranzitat drum judeţean din Hunedoara, iar din această vară va deveni şi mai aglomerat, o dată cu reluarea transporturilor de zgură de pe haldele Hunedoarei pe şantierele viitoarelor tronsoane ale autostrăzii Deva – Lugoj.

Drumul spre Lacul Cinciş a devenit una dintre cele mai proaste şosele din judeţ

Lacul Cinciş, cea mai cunoscută zonă de agrement din îmrejurimile municipiului Hunedoara, este ocolit de un drum aproape distrus. Autorităţile nu au fonduri pentru a moderniza şoseaua, în schimb susţin că vor depune un proiect de reabilitare a drumului, prin care speră să acceseze fonduri europene.

FOTO Restricţii reactivate pe Defileul Jiului. Trafic închis pentru a preveni întârzierea proiectului de reabilitare, în valoare de 150 de milioane de lei

Restricţiile rutiere instituite pe DN66, pe traseul Defileului Jiului, au fost reactivate, la finalul perioadei sărbătorilor şi celei în care lucrările de modernizare a şoselei au fost oprite din cauza vremii.

Povestea şoselelor din Hunedoara construite pe saci de porumb în anii 1930

La sfârşitul anilor 1930, într-o perioadă în care la conducerea ţării se afla Carol al II-lea, cu ajutorul localnicilor din satele hunedorene au fost construite mai multe drumuri în judeţ. În lipsa banilor, sătenii angajaţi în proiectele de infrastructură erau nevoiţi să accepte plata în natură.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite