VIDEO Cazul bărbatului împuşcat în curtea unui poliţist. Adevărul despre tragedie a rămas ascuns fiicei victimei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioana Şerb, fiica unui hunedorean găsit împuşcat în curtea unui poliţist din Orăştie, în urmă cu un an şi jumătate, nu a putut afla până în prezent adevărul despre moartea tatălui său. Din luna august a anului 2012, dosarul morţii suspecte se află în cercetare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

„De ce întârzie atât de mult ancheta?”, se întreabă fiica unui hunedorean găsit mort în luna august a anului 2012 în curtea unui poliţist.

Ioan Şerb (49 de ani) a fost găsit împuşcat în piept cu o armă de vânătoare în curtea vecinului său, un ofiţer de poliţie rutieră din Orăştie. Atât poliţistul, cât şi nepotul său de 16 ani au declarat imediat după tragedie că moartea hunedoreanului s-a produs în minutele în care cei doi nu se aflau în compania victimei.
„Aşa ceva este imposibil de crezut”, spune Ioana Raluca Şerb, fiica bărbatului care şi-a pierdut viaţa în urmă cu un an şi jumătate. Tânăra din Deva a aşteptat ca ancheta efectuată de procurori în acest caz să ajungă la final, însă dosarul se află în continuare în cercetare.

Misterul unei morţi, neelucidat
„Vreau să aflu adevărul, iar dacă există vinovaţi pentru moartea tatălui meu, să plătească”, adaugă Ioana. Tânăra a relatat că înainte cu o zi de tragedia din august 2012 tatăl ei a vizitat-o şi i-a spus că este supărat din cauza unui telefon mobil.

„I l-a împrumutat nepotului vecinului său, poliţistul, iar acesta nu i l-a mai înapoiat. A doua zi, tatăl meu a mers la poliţist acasă şi l-a întâlnit acolo şi pe adolescent. Toţi trei au stat în curte. Apoi, potrivit celor spuse de poliţist, tatăl meu a rămas singur, cu arma, pentru câteva minute, timp în care s-a produs tragedia”, a povestit Ioana.
Fiica bărbatului ucis a auzit mai multe presupuneri despre împrejurările morţii tatălui ei. Poliţistul a relatat că intrase în casă pentru a lua o cârpă, cu care să cureţe arma, nepotul său a spus că ieşise la poartă, şi a fost întors de auzul împuşcăturii. Au vrut să inducă ipoteza unei morţi accidentale sau a unei sinucideri.

image

„Nu cred că a fost un accident, iar cei care au făcut expertiza au confirmat acest lucru. Nu cred, de asemenea, că tatăl meu s-ar fi sinucis. Nu avea astfel de gânduri, dimpotrivă, era un om fericit”, spune Ioana. O deranjează că a trecut un an şi jumătate de la începerea anchetei, fără nicio finalitate.

Deva: Raluca Şerb, despre cazul morţii tatălui ei

Anchete întârziate de volumul mare de lucru
Dosarul morţii lui Ioan Şerb a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. „Vom finaliza ancheta în următoarea perioadă, însă nu putem spune când. Am primit expertizele solicitate în cauză. De asemenea, am ţinut legătura cu avocatul fiicei victimei şi suntem la dispoziţia ei, pentru a-i oferi informaţiile pe care le solicită despre anchetă”, a declarat Adina Velescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Este posibil ca ancheta să fie urmată de trimiteri în judecată.

Din cauza volumului mare de lucru, susţin procurorii, derularea unor anchete implică întârzieri. În alte cazuri, cum este cel al accidentului rutier din septembrie 2012, în urma căruia doi tineri din Hunedoara au murit pe loc, dosarele ajung în instanţă cu întârzieri mari, din cauza întârzierii cu care sunt transmise rezultatele unor expertize solicitate în cauză. Munca le-a fost suplimentată procurorilor şi de faptul că au trebuit să se familiarizeze cu noile coduri penal şi de procedură penală, care vor intra în vigoare din 1 februarie, mai adaugă aceştia.

Vă recomandăm şi:

Mammon, adolescentul care şi-a ucis iubita de 15 ani în numele Diavolului, ar putea scăpa de închisoare  

VIDEO Pedeapsă dură pentru ucigaşul din lanul de porumb: David Andronic a primit 28 de ani de închisoare

Crimă înfiorătoare în noaptea Crăciunului: Mădălin Vizitiu a fost ucis în timpul unei petreceri în club

VIDEO Femeie violată şi ucisă de un necunoscut: cadavrul a fost găsit într-un lan de porumb, de câinele familiei

Coincidenţă sinistră: mesajul dinaintea morţii lăsat de Raul Barabaşi, tânărul ucis şi incendiat alături de bunica sa

Tânărul care şi-a ucis soţia cu 13 lovituri de cuţit şi apoi s-a spânzurat în faţa copilului şi-a distrus viaţa din gelozie

Crimă cu premeditare: ucigaşul doctoriţei din Hunedoara şi-a povestit viaţa alături de ea în biletul de adio

Motivul dublei tragedii din Hunedoara: doctoriţa ucisă de fostul soţ nu voia să îi dea 50.000 de euro şi două covoare

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite