VIDEO Cât de poluată a ajuns Pădurea Chizid. Mormane de saci cu gunoaie au fost uitate pe potecile ariei protejate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mulţime de saci plini de gunoaie şi adunaţi în mormane împânzesc Pădure Chizid, unul dintre locurile preferate de agrement ale hunedorenilor.

GALERIE FOTO

Pădurea Chizid de la marginea Hunedoarei se întinde pe aproape 50 de hectare şi a fost declarată arie protejată, dar în ciuda acţiunilor de ecologizare derulate în ultimii a rămas împânzită de gunoaie.

Cei care s-au plimbat în aceste zile pe potecile sale au putut vedea, din loc în loc, mormane de saci menajeri plini cu peturi, ambalaje şi deşeuri.

„Sunt de mult timp aici şi nu le-a mai ridicat nimeni. Strică frumuseţea acestor locuri care în trecut erau o mândrie a localnicilor. Acum, nu doar sacii de gunoaie, dar şi ambalajele şi sticlele aruncate prin pădure distrug priveliştile acesteia”, spune Ioan, un hunedorea care locuişte în apropiere.


Cea mai poluată zonă a pădurii este aflată în apropierea oraşului. Cu cât oaspeţii ei se îndepărtează de oraş, cu atât gunoaiele din lizieră dispar. Cea mai recentă acţiune de ecologizare organizată la Pădurea Chizid a avut loc în luna septembrie a anului 2018. La ea au participat aproape 200 de localnci, cei mai mulţi fiind elevi, sportivi, cercetaţi, dar şi angajaţi ai primăriei. O explicaţie pentru prezenţa mormanelor de saci cu gunoaie din pădure este că după strângerea acestora, unii au fost uitaţi în locurile din care trebuiau să fie preluaţi şi duşi la containere.

padurea chizid
image
image
image

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Drama Mariei, supravieţuitoarea din mijlocul pădurii: „Focul a mistuit totul. Am rămas doar cu hainele de pe mine. Dorm pe două scaune alăturate”

VIDEO Satul pustiu din munţi care atrage străini: „Chiar şi oameni din Luxemburg şi-au cumpărat case aici”

Comuna din munţi care se pregăteşte să dispară. Câţi oameni au părăsit aşezarea înfloritoare în urmă cu cinci decenii


 

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite