VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 3. Drumarii pregătesc recepţia celor 21 de kilometri construiţi cu întârzieri record

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asfaltul a fost turnat până la capătul Lotului 3 din Autostrada Lugoj - Deva.
Asfaltul a fost turnat până la capătul Lotului 3 din Autostrada Lugoj - Deva.

Construcţia celor 21 de kilometri din Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva trebuia finalizată încă din luna mai a anului 2016, însă întârzierile acumulate depăşesc trei ani.

Constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva au asfaltat cei 21 de kilometri şi au ajuns la final cu asfaltarea bretelelor nodului rutier de la Holdea, care va lega autostrada de Drumul Naţional 68 A Deva – Lugoj.

GALERIE FOTO

Potrivit celor mai recente estimări ale drumarilor, peste trei săptămâni ar putea avea loc recepţia parţială a proiectului, urmând ca în luna august, atât Lotul 3 (Ilia - Holdea), cât şi Lotul 4 (Şoimuş - Ilia) să poată fi date în folosinţă.

La Holdea, au mai rămas nefnalizate lucrările de montare a parapeţilor de protecţie de pe marginea căii de rulare, montarea panourilor fonoabsorbante din zona celor două ecoducte, marcajele şi indicatoarele rutiere şi alte finisaje.

Construcţia Lotului trei al Autostrăzii Lugoj – Deva, în lungime de 21 de kilometri, a demarat în primăvara anului 2014, în urma contractului semnat în toamna anului 2013 între fosta Companie Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. - COMSA S.A. - Aldesa Construcciones S.A. - Arcadis Eurometudes S.A. Investiţia a fost estimată la 580 de milioane de lei, potrivit contractului din 2013, din care 85 la sută reprezentau fonduri de coeziune şi 15 la sută alocări de la Guvernul României, iar termenul de execuţie a lucrărilor a fost stabilit la 24 de luni. Drumarii au acumulat întârzieri record, de peste trei ani, la realizarea proiectului şi au fost acuzaţi în mai multe rânduri de oficialii Ministerului Transporturilor că au lucrat într-un ritm lent şi că riscă rezilierea contractului.

autostrada lugoj deva foto daniel guta adevarul
Imagine indisponibilă

Până la inaugurarea celor două tronsoane de autostradă aflate în şantier în vestul ţării, şoferii care ajung în zonă sunt nevoiţi să circule pe una dintre cele mai aglomerate şosele europene din ţară, DN 68 A Deva – Lugoj. Deşi reparaţiile pe drumul naţional au loc frecvent, acesta rămâne într-o stare avansată de degradare. Un sector de circa 14 kilometri al Drumului Naţional, între Holdea şi Margina, va rămâne la fel de aglomerat şi în următorii ani, în aşteptarea construcţiei celor 10 kilometri rămaşi neexecutaţi din Autostrada Lugoj – Deva, secţinea dotată cu cele mai lungi ecoducte.

Autostrada Lugoj - Deva în şantier, Lotul 4 - Dealul Liliecilor. VIDEO: Adevărul.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva a intrat în conservare. Lucrările vor fi reluate după sărbătorile de iarnă

Autostrada cu cele mai lungi tuneluri din România a rămas în impas. De ce întârzie startul lucrărilor pe „coridorul verde”

VIDEO Cum este „zidit” Dealul Liliecilor pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva. Ministrul Transporturilor: „Este prima lucrare de asemenea anvergură”

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite