VIDEO Autostrada care se opreşte sub deal. Cum arată nodul Holdea de pe Lotul trei al A1 înainte de finalul lucrărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autostrada Lugoj - Deva. Ultimele lucrări. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL
Autostrada Lugoj - Deva. Ultimele lucrări. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Foarte puţin a mai rămas de construit din Lotul trei al Autostrăzii Lugoj - Deva. Capătul tronsonului de 21 de kilometri oferă privelişti inedite.

Cea mai mare mobilizare de muncitori şi utilaje de pe Lotul trei al Autostrăzii Lugoj – Deva, aflat în şantier de cinci ani, poate fi văzută la Holdea, unde se află în construcţie breteaua de ieşire de pe A1, care va face legătura cu şoseaua Deva – Lugoj (DN 68 A).

GALERIE FOTO

Pe restul traseului de 21 de kilometri, cu excepţia unui sector de circa 500 de metri, pe sensul Lugoj – Deva de la acelaşi capăt al autostrăzii, a fost turnat asfaltul.

În zilele următoare asfaltarea va continua şi pe jumătatea de kilometru rămasă, până dincolo de nodul rutier de la limita judeţelor Hunedoara şi Timiş.

Aici autostrada se opreşte brusc sub dealul de la marginea satului Holdea, ocupat în această perioadă de turme de oi. Abia în următorii ani, când se aşteaptă construcţia celor 14 kilometri de autostradă până la Margina, priveliştea pitorească a poienilor şi dealurilor acoperite de pădure se va schimba.

autostrada lugoj deva holdea foto daniel guta adevarul

Ploile frecvente din ultimele săptămâni au îngreunat lucrările în zona Holdea, totuşi potrivit estimărilor constructorilor, în această vară tronsonul de 21 de kilometri dintre Ilia şi Holdea ar putea fi realizat. Şi finalizarea Lotului IV, de 22 de kilometri, între Deva (Şoimuş) şi Ilia, este aşteptată la sfârşitul verii, astfel încât cei 43 de kilometri să poatî fi daţi în folosinţă împreună.

autostrada foto daniel guta
image

Astfel, vor mai rămâne de executat circa 14 kilometri de autostradă, între Holdea şi Margina, unde va fi construit, de asemenea,  un tunel pentru urşi. Autostrada Lugoj – Deva va avea o lungime de 100 de kilometri.

autostrada lugoj deva nodul holdea foto daniel guta adevarul
autostrada lugoj deva holdea foto daniel guta adevarul

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Cum arată nodul rutier vital al Autostrăzii Lugoj - Deva. Imagini aeriene cu mega-construcţia de la Şoimuş

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva la final. Cum arată nodul rutier construit la Ilia, unde au fost legate Loturile 3 şi 4

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 4. În ce stadiu au ajuns lucrările începute în 2014, pe tronsonul de 22 de kilometri

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite