VIDEO Autostrada Lugoj - Deva la final. Cum arată nodul rutier construit la Ilia, unde au fost legate Loturile 3 şi 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de construcţie în zona nodului rutier de la Ilia, unde se unesc Loturile 3 ş 4 ale autostrăzii Lugoj – Deva, au fost finalizate, cu excepţia unor finisaje.

Construcţia Loturile 3 şi 4 ale viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva, începută în urmă cu peste cinci ani, se apropie de final.

GALERIE FOTO

Cele două tronsoane însumează 43 de kilometri şi se unesc în zona Ilia, unde şase parapeţi din beton, aşezaţi perpendicular pe ambele sensuri ale autostrăzii, marchează „graniţa” dintre ele.

Zona Ilia. Video: adevarul.ro.

La Ilia, pe malul Mureşului, a fost construit un nod rutier complex, unde autostrada se intersectează cu Drumul Naţional 7 Deva – Arad şi trece pe deasupra magistralei de cale ferată. Nodul rutier a fost finalizat şi va deveni accesibil o dată cu deschiderea circulaţiei pe Autostrada A1, până la sfârşitul acestei veri, potrivit estimărilor constructorilor. La capătul dinspre Ilia al Lotului 4 al autostrăzii, lucrările sunt finalizate, în timp ce pe Lotul 3, constructorii mai au de realizat finisajele şi de montat panourile fonoabsorbante. La Ilia au existat probleme de stabilitate a terasamentului, iar construcţia a trebuit refăcută în ultimul an.

Zona Holdea. Video: adevarul.ro.

Cele mai complexe lucrări rămase de executat pe Lotul trei al A1 au loc în zona nodului rutier de Holdea, la capătul autostrăzii, unde aceasta se intersectează cu Drumul Naţional 68 A Lugoj – Deva. Porţiuni întinse din versant au fost excavate, iar problemele de stabilitate ale solului au cauzat întârzieri. Se lucrează la ultimul kilometru rămas nefinalizat din tronsonul de 21 de kilometri şi la bretelele de ieşire pe drumul naţional.

Zona Şoimuş. Video: adevarul.ro

Lotul trei, între Ilia şi Holdea va fi finalizat în luna iunie, dar tronsonul nu va putea fi dat în folosinţă până când nu vor fi realizate şi lucrările rămase de executat pe Lotul patru (22 de kilometri), cel pe care se află „Dealul Lililecilor”. Acest lucru se va întâmpla în luna august, potrivit celor mai optimiste estimări ale constructorilor. Astfel, vor mai rămâne de executat circa 14 kilometri de autostradă, între Holdea şi Margina, unde va fi construit, de asemenea,  un tunel pentru urşi. Autostrada Lugoj – Deva va avea o lungime de 100 de kilometri.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Imagini aeriene spectaculoase de pe Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj - Deva. Ce a mai rămas din Dealul Liliecilor şi cum a fost rezolvată problema alunecărilor

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, imagini spectaculoase de pe ultimul kilometru din Lotul 3. Cum arată pasajele pentru urşi

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva: primul ecoduct a fost realizat pe Lotul IV. Leagă Munţii Apuseni de Valea Mureşului

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite