VIDEO Au fost găsite cadavrele celor doi muncitori prinşi sub dărâmături, la Mina Uricani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ISU Hunedoara
FOTO: ISU Hunedoara

Echipajele de salvare au găsit, joi dimineaţă, cadavrele celor doi munictori prinşi sub dărâmăturile unui turn de extracţie prăbuşit la Uricani.

UPDATE:

Au fost găsite cadavrele celor doi muncitori, prinşi sub dărâmături, în incinta Exploatîrii miniere Uricani. Unul dintre ei, în vârstă de 41 de ani, se afla sub o placă uriaşă de beton. Al doilea, de 31 de ani, fusese îngropat sub dărâmături, la câţiva metri de colegul său, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

„Cei doi muncitori, de 30 şi 41 de ani, prinşi sub turnul de extracţie prăbuşit al minei Uricani, au fost găsiţi decedaţi de echipele de intervenţie. Cei doi se aflau la o distanţă de câţiva metri unul de celălalt într-o zonă ce a fost semnalizată de unul dintre câinii antrenaţi pentru căutare - salvare din dărâmătură. Deşi zona afectată de surpare este de aproximativ 300 de metri patraţi, cu ajutorul câinilor de căutare, echipele de intervenţie şi-au putut canaliza eforturile pe segmentul în care se aflau cei doi muncitori. În cele 2 zile de intervenţie au fost implicaţi în misiune 49 de pompieri cu mijloace tehnice, personal medical al S.A.J. Hunedoara, poliţişti, jandarmi şi angajaţi ai exploatării miniere, ai societăţii de ecologizare şi ai consiliului local Uricani”, a informat ISU Hunedoara.

Ştirea iniţială:

Misiunea de căutare a celor doi muncitori, surprinşi de surparea turnului de extracţie al minei Uricani, a fost reluată joi dimineaţă.

GALERIE FOTO

„Începând cu ora 6 o echipă lărgită a Detaşamentului Petroşani, alcătuită din 9 pompieri, a demarat acţiunea de îndepărtare a molozului rezultat în urma prăbuşirii. Pompierii acţionează cu echipamente aflate în dotarea containerului multirisc şi sunt sprijiniţi de 5 utilaje grele ale firmei de ecologizare, exploatării miniere şi Consiliului local Uricani”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Un acident de muncă a avut loc, miercuri dimineaţă, în incinta fostei exploatări miniere din Uricani, închisă la sfârşitul anului 2017.

IMAGINI: ISU Hunedoara şi SAJ Hunedoara

Un turn care urma să fie dărâmat controlat, în cadrul lucrărilor de ecologizare s-a prăbuşit şi a prins sub dărâmături două persoane. Tone de moloz s-au prăbuşit peste o autobasculantă în care se aflau doi muncitori care lucrau la ecologizarea minei. Cei doi oameni au fost surprinşi sub dărâmături şi nu au fost găsiţi în primele 24 de ore de căutări.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO 48 de ani de la catastrofa din Certej. Iazul toxic prăvălit peste blocurile minerilor a făcut aproape 100 de morţi

VIDEO Lupeni, oraşul care apune odată cu mineritul. Ce soartă a avut locul celor mai tulburătoare tragedii din Valea Jiului

VIDEO Locul unde a început povestea „aurului negru”. Cum arată Mina Petrila la patru ani după închiderea definitivă

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite