VIDEO Accident grav în incinta fostei Mine Uricani: un turn s-a prăbuşit peste doi muncitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accident la EM Uricani. FOTO: SAJ Hunedoara 1
Accident la EM Uricani. FOTO: SAJ Hunedoara 1

Un turn de extracţie al cărbunelui de la fosta exploatare minieră din Uricani s-a prăbuşit, iar doi oameni au fost prinşi sub dărâmături.

UPDATE. Misiunea de căutare a celor două victime a accidentului din incinta EM Uricani va continua şi pe timp de noapte, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

UPDATE: Misiunea de căutare a muncitorilor prinşi sub dărâmături la mină Uricani continuă. „În operaţiuni sunt implicaţi 40 de pompieri specializaţi în căutare-salvare şi ajutor medical. Pentru identificarea locului în care au fost blocaţi sub moloz cei doi muncitori, de 31 şi 41 de ani, este utilizată o cameră cu termoviziune şi 3 echipaje canine. Este vorba despre câinele de serviciu al I.S.U. Hunedoara cu stapânul sau, un voluntar al asociaţiei Câini de Salvare Transilvania cu câinele său de căutare, care este şi pompier în Orăştie, precum şi un echipaj canin al Salvamont Hunedoara”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Ştirea iniţială:

Un acident de muncă a avut loc, miercuri dimineaţă, în incinta fostei exploatări miniere din Uricani, închisă la sfârşitul anului 2017.

GALERIE FOTO

Un turn care urma să fie dărâmat controlat, în cadrul lucrărilor de ecologizare s-a prăbuşit şi a prins sub dărâmături două persoane. Echipajele medicale s-au deplasat la faţa locului pentru a le acorda ajutor, însă în prezent salvatorii se ocupă de extragerea victimelor de sub tonele de moloz.

Tone de moloz s-au prăbuşit peste o autobasculantă în care se aflau doi muncitori care lucrau la ecologizarea minei. Cei doi oameni au fost surprinşi sub dărâmături.


„În cel mai scurt timp, au ajuns la locul surpării echipaje de pompieri ale Detaşamentului Petroşani specializate în misiuni de salvare şi ajutor medical şi echipe ale SAJ Petroşani. Cu ajutorul echipamentelor aflate în dotarea containerului multi-risc vor fi tăiate şi îndepărtate elementele de dărâmătură. Concomitent, cu buldozere şi excavatoare aflate in dotarea Exploatării miniere şi a Primăriei Uricani, sunt efectuate acţiuni de îndepărtare a materialelor de construcţie. Întreaga operaţiune se desfăşoara cu respectarea tuturor normelor şi principiilor de protejare a salvatorilor”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.



„Puţul cu skip urma să fie puşcat. Constructorul, firma căreia noi i-am predat amplasamentul l 1 ianuarie pentru a ecologiza terenul, executa nişte operaţii cu un utilaj greu, pentru ca puţul cu skip să se prăbuşească pe o direcţie dată. Probabil au săpat prea mult şi construcţia a intrat în vibraţii. A căzut peste două persoane şi o rabă”, a declarat Gheorghe Bobar, managerul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului, potrivit publicaţiei locale gddhd.ro

uricani daramaturi isu hunedoara

Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO 48 de ani de la catastrofa din Certej. Iazul toxic prăvălit peste blocurile minerilor a făcut aproape 100 de morţi

VIDEO Lupeni, oraşul care apune odată cu mineritul. Ce soartă a avut locul celor mai tulburătoare tragedii din Valea Jiului

VIDEO Locul unde a început povestea „aurului negru”. Cum arată Mina Petrila la patru ani după închiderea definitivă

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite