Veniturile minerilor din Valea Jiului vor creşte de la 1 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minerii au obţinut o ajustarea a veniturilor. ARHIVĂ.
Minerii au obţinut o ajustarea a veniturilor. ARHIVĂ.

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a acceptat revendicările reprezentanţilor minerilor, legate de creşterea veniturilor lunare ale acestora. De la 1 martie, sporul de periculozitate primit de angajaţii exploatărilor din Valea Jiului va fi majorat.

În urma negocierilor dintre reprezentanţii minerilor şi conducerea Complexului Energetic Hunedoara, de care aparţin exploatările miniere din Valea Jiului, administraţia CEH a acceptat majorarea sporului de periculozitate pentru mineri. Măsura a fost solicitată de sindicalişti după intrarea în vigoare a reglementărilor privind majorarea salariului minim de la 700 de lei la 850 de lei. Ea va fi aplicată începând cu 1 martie 2014, în ciuda pierderilor înregistrate în CEH.

Daniel Andronache, managerul Complexului Energetic Hunedoara, a precizat că în următoarele zile va fi întocmit actul adiţional la contractul colectiv de muncă al minerilor, însă nu s-a stabilit deocamdată valoarea sporului de perculozitate.  

Reprezentanţii Sindicatului „Muntele” au cerut acest drept conducerii CEH, ameninţând cu proteste ăn minerit, dacă revendicările nu le vor fi luate în seamă.

Vă recomandăm şi:

VIDEO Activiştii de mediu au urcat pe acoperişul Minvest din Deva. Protestează  faţă de proiectele miniere cu cianură

Nouă tineri au urcat în această dimineaţă pe sediul Minvest Deva, pentru a protesta faţă de exploatările miniere care vor avea loc în Munţii Apuseni şi faţă de explorările demarate în zona localităţii Deva. Activiştii au arborat două bannere cu mesaje împotriva proiectelor miniere.

Compania Naţională a Huilei a cerut insolvenţa Complexului Energetic Hunedoara pentru datorii de 84 de milioane de lei

Compania Naţională a Huilei (CNH), aflată în lichidare, a cerut insolvenţa Complexului Energetic Hunedoara, pentru o creanţă certă de 70,7 milioane de lei (15,8 milioane de euro). La aceasta se adaugă o creanţă pentru care cele două societăţi de stat se judecă în justiţie, de 14 milioane de lei.

Agonia mineritului: Termocentrala Mintia importa cărbune de 80 de milioane de dolari, în timp ce minerii îşi pierdeau locurile de muncă

Situaţia disperată în care au ajuns minerii din Valea Jiului poate fi pusă pe seama unor măsuri de neînţeles pentru cei care lucrează în această zonă, luate de şefii termocentralei Mintia, inclusă în prezent în Complexul Energetic Hunedoara. Aceştia au preferat să importe cărbune de zeci de milioane de euro, în loc să îl aducă din Vale. Importurile au fost oprite abia în primăvara acestui an.

Proteste în Valea Jiului duse la extrem: Peste 400 de mineri au intrat în greva foamei. Oamenii se tem că îşi pierd locurile de muncă şi rămân pe drumuri

Cei peste 400 de mineri blocaţi de ieri în subteranul minei Paroşeni din Valea Jiului au intrat în această după-amiază în greva foamei. Oamenii sunt nemulţumiţi de rezultatul negocierilor purtate astăzi de liderii lor cu reprezentanţii ministerului Economiei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite