Ursul Baloo împlineşte 15 ani. Mascota Staţiunii montane Straja va fi în centrul atenţiei la "Serbările Zăpezii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ursul Baloo va fi sărbătorit. FOTO: mesagerulhunedorean.ro
Ursul Baloo va fi sărbătorit. FOTO: mesagerulhunedorean.ro

Ursul Baloo, mascota staţiunii montane Straja, împlineşte 15 ani sâmbătă, iar administratorii staţiunii îl vor sărbători, împreună cu turiştii care vor urca la schi. În acest week-end, în Straja au loc şi "Serbările Zăpezii".

Au trecut 15 ani de când ursul care poartă noroc staţiunii Straja a fost găsit pe munte, în apropiere de locul în care avea să se dezvolte zona de agrement. Ursul Baloo, pe atunci un pui, fusese descoperit de un pădurar. Era rănit şi epuizat, iar după ce a primit îngrijiri şi a fost ajutat să îşi revină, ursul a rămas în grija angajaţilor cabanei omului de afaceri Emil Părău.

Acum Baloo trăieşte într-un ţarc de câteva sute de metri pătraţi, amenajat în apropierea pârtiilor din Straja şi este răsfăţatul turiştilor. Baloo va fi sărbătorit cu tort, de ziua lui. De asemenea, în acest weekend, în Straja vor avea loc “Serbările zăpezii”.

„Vor fi o mulţime de concursuri, în special pentru copiii care vin la munte. Competiţia nu se adresează numai celor care schiază, ci tuturor celor care iubesc muntele şi vor să se distreze. De exemplu, am pregătit un concurs de alergat în saci, iar copiii vor putea să se dea pe tiroliană în zona ursului Baloo”, a declarat Emil Părău, administratorul staţiunii montane.
 

Vă recomandăm şi:

FOTO Straja şi Parâng au renăscut din zăpadă. Un sezon turistic aproape "la pământ" e salvat de ultimele ninsori

Sezonul turistic în cele două staţiuni montane din Valea Jiului a fost la un pas de a fi compromis, din cauza pierderilor cauzate de lipsa zăpezii, totuşi ultimele ninsori au ridicat moralul celor care muncesc în Straja şi Parâng.

FOTO Valea Jiului iese din sărăcie ajutată de turiştii de sezon

Staţiunile de schi înfiinţate în una din zonele defavorizate ale judeţului Hunedoara sunt marea speranţă a localnicilor, care în ultimele decenii au trăit aproape numai de pe urma mineritului.

FOTO VIDEO Muntele vrăjit al Hunedoarei: Retezatul. Expediţie în rezervaţia cu peisaje de basm

Retezatul pare o catedrală a sălbăticiei, în care o dată ajuns, oricât de nepăsător ţi-ai dori să fii, nu poţi să nu te înclini în faţa frumuseţii locurilor. Primii paşi pe potecile Parcului Naţional Retezat, spre lacurile glaciare de pe crestele sale, te fac să te îndrăgosteşti iremediabil de aceste locuri.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite