Un tânăr muşcat de urs a fost căutat în zadar cu un elicopter SMURD, în munţi. Apelul la 112 s-a dovedit a fi fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Masicul Şureanu.
Masicul Şureanu.

Un elicopter SMURD a fost folosit la căutarea un tânăr muşcat de urs, în Masivul Şureanu. Echipele de intervenţie ale Salvamont Hunedoara au participat la operaţiune, însă fără rezultat. Victima nu a fost descoperită şi, cel mai probabil, nici nu a existat, apelul de urgenţă fiind o glumă proastă, susţin reprezentanţii Salvamont.

Un apel fals la 112 i-a pus pe drumuri pe salvamontişti şi pe jandarmii montani din Hunedoara. Două echipaje ale Salvamont Hunedoara şi Alba, jandarmi montani şi un elicopter SMURD au răspuns solicitării în urma unui apel fals primit de la un bărbat care anunţa, duminică la prânz, că prietenul său a fost muşcat de un urs pe Vârful Steaua, din Masivul Şureanu, la graniţa dintre judeţele Alba şi Hunedoara.

Apelantul le-a spus operatorilor de la Serviciul de Uregnţă că persoana muşcată de urs are 22 de ani, după care apelul s-a întrerupt, iar echipele de intervenţie nu au mai putut lua legătura cu acel bărbat. 

„Echipele de salvare au ajuns pe Vârful Steaua Mare şi au căutat în toată zona. Nu au găsit pe nimeni, nici măcar ciobanii nu au urcat încă la stânele de acolo. După circa două ore, s-a decis oprirea căutărilor, apreciindu-se că este vorba de o alarmă falsă”, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Salvatorii au constatat că în zona respectivă nu este semnal de telefonie mobilă, iar numele celor două persoane care au cerut ajutor nu corespundeau alte elemente din bazele de date existente. De asemenea, apelul la 112 a fost efectuat de pe o cartelă prepay.


Vă recomandăm şi:

Acţiune de salvare dramatică într-o mină din Ruda Brad: un câine a fost scos la suprafaţă, după ce a căzut într-un puţ cu adâncimea de peste 50 de metri

Salvamontiştii şi un speolog au participat marţi au salvat viaţa unui câine prăbuşit într-o gură de aerisire. Animalul căzuse la o adâncime de peste 50 de metri.

Accident în Retezat: un turist ceh a fost rănit grav, în zona Vârfului Bucura

Salvamontiştii şi jandarmii au intervenit în ajutorul unui turist din Cehia care s-a accidentat grav, prăbuşindu-se pe munte, în Masivul Retezat. Bărbatul se afla împreună cu prietenii pe un traseu turistic, sub Vârful Bucura, dar a alunecat pe bolovani.

Locuri misterioase în Hunedoara: „ochii albaştri” din Retezat şi tainele ascunse în Sarmizegetusa Regia

Sarmizegetusa Regia şi lacurile glaciare din Masivul Retezat se află printre cele mai tainice locuri care împodobesc ţinutul Hunedoarei. Au devenit atracţii pentru turiştii din întreaga lume. Sunt înconjurate de o aură misterioasă, care ascunde secrete vechi, pe care oamenii au încercat să le desluşească prin nenumărate legende şi poveşti.

Lacurile glaciare: minunile albastre din Parcul Naţional Retezat

Peste 50 de lacuri glaciare împodobesc, ca nişte mărgele strălucitoare, Masivul Retezat. Sunt atracţiile principale ale Parcului Naţional Retezat care datorită lor a primit numele de "tărâmul fermecat cu ochi albaştri".

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite