Un inspector ANAF a fost trimis în judecată pentru luare de mită: „a lăsat să înţeleagă că 10.000 de lei e prea puţin”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANAF.
ANAF.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe inspectorul ANAF Bogdan Cojocaru, pentru luare de mită. Deveanul este cercetat sub control judiciar, iar în acelaşi dosar va mai fi judecat şi un presupus complice al acestuia, Ciprian Ciocan.

Bogdan Cojocaru, inspector antifraudă în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – Direcţia Regională Antifraudă 5 Deva,a fost trimis în faţa instanţei pentru luare de mită, fiind cercetat sub control judiciar.

Împreună cu el, va ajunge în faţa instanţei şi Ciprian Ciocan, un om de afaceri, care i-ar fi fost complice. Potrivit procurorilor DNA în perioada 2015- ianuarie 2016, cu ocazia unui control al ANAF la o firmă de pază şi protecţie din Arad, inspectorul ANAF Alexandru Bogdan Cojocaru a pretins cu titlu de mită de la patroana unei societăţi (denunţător în cauză) foloase materiale pe care urma să le primească disimulat, prin intermediul unui interpus, în schimbul favorizării firmei respective.

„Cojocaru nu a încheiat niciun act final de control ori inspecţie fiscală, mai mult a întreprins acţiuni de tracasare a reprezentanţilor societăţii controlate, materializate prin solicitarea repetată de documente şi invitarea acestora la sediul instituţiei acestuia din municipiul Deva şi prin efectuarea de verificări paralele ce priveau alte aspecte decât obiectul principal al controlului, finalizate prin aplicarea unor sancţiuni contravenţionale minore, toate cu scopul de a pune presiune psihică şi a-i determina în cele din urmă să accepte condiţiile impuse de acesta, respectiv de a accepta să dea cu titlu de mită, anumite foloase materiale ori pecuniare”, a informat Direcţia Naţională Anticorupţie.

Afacerista ţinută în corzi
Adrian Cojocaru i-a dat administratoarei firmei din Arad adresa unui aprozar din Timişoara, unde în 2 iunie, aceasta s-a întâlnit cu un intermediar şi i-a lăsat suma de 2.100 lei. A doua zi, inspectorul ANAF s-a prezentat la sediul firmei şi a returnat cei 2.100 lei, lăsând să se înţeleagă că suma remisă nu ar fi suficientă şi de aceea a restituit-o. Femeia s-a întâlnit din nou cu intermediarul şi a stabilit o întâlnire în biroul său cu inspectorul anti-fraudă. Deveanul a asigurat-o că între timp el se va ocupa ca lucrurile să evolueze într-o manieră favorabilă, întrucât urmează să se schimbe şi conducerea, iar cu noul şef se înţelege mai bine. Nici de această dată inspectorul antifraudă nu a fost mulţumit de suma de bani oferită de denunţător, lăsând să se înţeleagă că cei 10.000 lei pe care a vrut să-i remită patroana sunt prea puţini. Potrivit anchetatorilor, Alexandru Bogdan Cojocarul a manifestat un comportament extrem de precaut, încercând chiar să-l percheziţioneze pe denunţător în vederea depistării unor eventuale mijloace de înregistrare.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiş, cu propunerea de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză, a informat DNA.


Vă recomandăm şi:

Fiu de politician, la al treilea proces penal: Daniel Pleşcan a fost trimis în judecată pentru agresarea unui poliţist

Dosarul în care Daniel Pleşcan, fiul fostei consiliere judeţene Dorina Pleşcan, a fost anchetat pentru agresarea unui poliţist a ajuns pe rolul Judecătoriei Petroşani. Pleşcan şi un alt bărbat, Roger Fociac, sunt inculpaţi pentru loviri şi alte violenţe.

Magistraţii au decis eliberarea lui Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei din anii 2008 - 2012. Soluţia a fost contestată

Judecătoria Aiud a admis cererea de eliberare condiţionată a fostului primar al Hunedoarei, Ovidiu Hada, aflat din toamna anului 2013 în închisoare, fiind condamnat într-un dosar în care a fost acuzat de infracţiuni de abuz în serviciu şi conflict de interese.

Tânărul care a batjocorit şi a ucis două femei neputincioase visează la libertate. Gestul său a traumatizat un sat întreg

Ovidiu Drîngă, ucigaşul celor două femei din satul Balomir, a fost nemulţumit de decizia de a fi cercetat în stare de arest preventiv. Tânărul a ajuns, joi, în faţa instanţei, iar magistraţii i-au respins cererile.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite