Un hunedorean vrea să fie primar pentru a pune Castelul Corvinilor pe lista siturilor UNESCO

0
0

Radu Giurgiu candidează la funcţia de primar al Hunedoarei pentru a-şi vedea împlinit visul de a include Castelul Corvinilor pe lista monumentelor UNESCO. Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei se află deja în patrimoniul cultural mondial, din anul 1999, însă hunedoreanul crede că şi Castelul Corvinilor îşi merită locul alături de ele.

Înainte cu câteva luni de a candida la funcţia de primar al Hunedoarei, Radu Giurgiu (46 de ani, consultant) a demarat o campanie pe Facebook, prin care a cerut localnicilor şi autorităţilor să se implice în demersurile de includere a Castelului Corvinilor pe lista monumentelor UNESCO. Radu Giurgiu susţinea că le va arăta autorităţilor locale din Hunedoara că acest lucru este posibil şi că va aduce mari servicii de imagine Hunedoarei.

Deocamdată, iniţiativa sa nu s-a concretizat, iar administraţia locală din Hunedoara nu a rezonat cu planurile acestuia.

Între timp, hunedoreanul s-a înscris în Partidul Ecologist Român şi şi-a anunţat candidatura la Primăria Hunedoara, susţinând că vrea să îşi ducă mai departe proiectul. „Recompensa recunoaşterii de către UNESCO nu are doar un caracter onorific, ci şi un puternic impact economic, deoarece înscrierea pe această listă antrenează creşterea fluxului turistic şi faciliteaza deblocarea fondurilor pentru programele de întreţinere şi conservare”, spune Radu Giurgiu. Potrivit candidatului, intrarea Castelului Corvinilor în patrimoniul cultural mondial va duce la creşterea numărului de turişti şi la dezvoltarea economică a Hunedoarei.

Radu Giurgiu spune că a intrat în cursa electorală din dragoste pentru oraş. „M-am săturat de 26 de ani să văd cum oraşul moare, cum tinerii îl părăsesc şi bătrânii rămân fără speranţă”, afirmă hunedoreanul.


Vă recomandăm şi:

Şpagă în motofierăstraie la o primărie din Hunedoara. Primarul din Luncoiu de Jos este anchetat pentru luare de mită

Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara l-a pus sub acuzare pe Călin Dud, primarul comunei Luncoiu de Jos, pentru luare de mită. Primarul ar fi primit două motofierăstraie, pentru a dispune plata materialului lemnos achiziţionat de primărie.

Moştenitorul baronului Resmeriţă la Primăria Lupeni: deputatul Cristian Resmeriţă a strâns o avere fabuloasă în câţiva ani, cu donaţii şi cadouri

Cristian Resmeriţă, fiul primarului Lupeniului Cornel Resmeriţă, şi-a anunţat candidatura la primărie, în locul tatălui său trimis în judecată pentru corupţie. Resmeriţă junior este deputat, la al doilea mandat, a fost profesor şi a strâns o avere importantă în numai câţiva ani. Resmeriţă se numără printre cei mai bogaţi candidaţi la primărie, în judeţul Hunedoara.

Primarul Cornel Resmeriţă şi afaceristul Miron Gărdean sunt judecaţi pentru afacerile ilegale ale Primăriei Lupeni

Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, într-un dosar în care Direcţia Naţională Anticorupţie l-a acuzat că a atribuit ilegal un contract de zece milioane de lei, supraevaluat, firmei unui afacerist controversat din Valea Jiului. Resmeriţă şi Miron Gărdean vor fi judecaţi la Tribunalul Hunedoara.

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite