Un bărbat rătăcit în munți a supraviețuit opt zile, hrănindu-se cu ciuperci și fructe de pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un localnic din Lupeni plecat la cules de ciuperci a fost căutat timp de opt zile în munți. Bărbatul a supraviețuit miraculos, spun salvamontiștii, hrănindu-se doar cu ciuperci și fructe de pădure.

Bărbatul din Lupeni a fost găsit după opt zile de căutări. Foto: Salvamont Hunedoara
Bărbatul din Lupeni a fost găsit după opt zile de căutări. Foto: Salvamont Hunedoara

Localnicul din Lupeni și-a anunțat familia că pleacă la cules de ciuperci în zona Straja din Masivul Vâlcan. Dar după opt zile, văzând că acesta nu se mai întoarce acasă, rudele l-au dat dispărut, în ziua de 5 septembrie a.c..

El a fost găsit după opt zile de căutări.

Bărbatul le-a relatat salvamontiștilor că s-a rătăcit, însă a supraviețuit pe munte, hrănindu-se cu fructe de pădure și cu apă dintr-un pârâu care izvorăște din zona Straja.

Ovidiu Bodean, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, a precizat că localnicul a fost căutat începând din 5 septembrie, în ziua în care familia acestuia l-a dat dispărut după ce plecase pe munte, la cules de ciuperci. „A fost căutat inclusiv cu ajutorul dronelor și al câinilor”, a afirmat acesta.

Bărbatul a fost găsit în zona pârâului Brăița, printr-un miracol, susțin salvamontiștii.

„Vă spun sincer că nimeni nu se mai aștepta să fie în viață, după opt zile. A spus că a mâncat zmeură și că apa face minuni. A fost foarte frig, nu știm cum a rezistat. Era epuizat”, a declarat Ovidiu Oaidă, unul dintre salvamontiștii care l-au căutat, potrivit ziarul Cronica Văii Jiului.

În timpul acțiunilor de căutare de pe munte, salvamontiștii au descoperit, într-o zonă greu accesibilă de la poalele masivului, trupul unui alt bărbat, a cărui identitate nu a fost stabilită.

În această perioadă a crescut numărul celor care se aventurează în pădurile de la poalele munților în căutarea ciupercilor comestibile, devenite o sursă de profit pentru tot mai mulți localnici din Valea Jiului.

Salvamontiștii le recomandă oamenilor ca înainte de a pleca la drum să își anunțe familiile în ce zone se deplasează și să își fie echipați corespunzător. În ultimii ani au fost numeroase cazuri în care persoane rătăcite pe munte au fost găsite decedate.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite