Trenul turistic de 28.000 de euro va fi pus în funcţiune în Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Hunedoara a anunţat că trenuleţul turistic achiziţionat cu circa 28.000 de euro va fi pus în funcţiune începând de săptămâna viitoare. Cel mai probabil, costul unui bilet va fi de 2 lei.

Trenuleţul turistic achiziţionat de Primăria municipiului Hunedoara a fost probat de către angajaţii administraţiei locale şi este în perfectă stare de funcţionare, susţin reprezentanţii instituţiei.

„Începând de luni, 29 iunie 2015, trenuleţul va funcţiona pe ruta Castelul Corvinilor - Grădina Zoologică, iar seara, în preajma Parcului Tineretului”, a informat Primăria Hunedoara.

Costul unei excursii în zona Parcului Tineretului va fi, cel mai probabil, de doi lei, potrivit reprezentanţilor Consiliului Local Hunedoara, în timp ce pe traseul Castelul Corvinilor – Grădina zoologică va fi stabilit în următoarea perioadă.


Vă recomandăm şi:

Cele mai ascunse secrete ale Castelului Corvinilor: domniţa decapitată, beciul celor uitaţi, omul găsit mort în fântână

Castelul Corvinilor a fost nominalizat printre destinaţiile turistice de excelenţă din întreaga lume, potrivit site-ului tripadvisor.com, care a evaluat recenziile trimise de străinii care au vizitat monumentul. Turiştii au fost fascinaţi de castel, însă cei mai mulţi nu îi cunosc tainele înfiorătoare.

Descoperirile uimitoare din cetatea dacilor Sarmizegetusa Regia: comori de aur, obiecte stranii şi mii de kosoni

O legendă veche din Munţii Orăştiei spune că în noaptea de Sânziene flăcările bat pe comori, iar oamenii pot vedea, deasupra locurilor unde acestea au fost ascunse, scântei ridicându-se spre cer. Mirajul aurului i-a îndemnat pe oameni, de secole, să scotocească ascunzişurile munţilor unde s-au aşezat strămoşii noştri. O serie de descoperiri din Sarmizegetusa Regia a scos la iveală bogăţia vechilor locuitori ai acestui ţinut.

Misterele porţilor energetice din Retezat, Sarmizegetusa Regia şi Prislop, locurile unde „cerurile se deschid” de Sânziene

Sarmizegetusa Regia, Mănăstirea Prislop şi Masivul Retezat oferă un motiv în plus pentru a fi printre cele mai căutate atracţii turistice din România. Se spune că în templele vechii capitale a Daciei, la mormântul părintelui Arsenie Boca şi pe munte, în anumite locuri, poate fi simţită energia pozitivă intensă. Iar unii dintre călătorii care au ajuns în aceste zone vorbesc despre câmpuri energetice şi chiar despre porţi spre alte lumi spirituale.

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri