Tragedia femeii ucise în bătaie de nepotul supărat că nu îi poate lua averea. Tânărul a lovit-o zilnic cu pumnii şi cu un cleşte până când trupul i-a cedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost condamnat la închisoare.
Bărbatul a fost condamnat la închisoare.

O femeie de 67 de ani, bolnavă, a fost bătută în fiecare zi de propriul nepot, cu pumnii şi cu un cleşte pentru sobă, iar în cele din urmă a decedat. Ancheta care a dus la condamnarea tânărului arată cruzimea la care victima a fost supusă timp de mai multe luni.

Tribunalul Hunedoara l-a condamnat la şapte ani de închisoare pe Cornel Brat (25 de ani), un tânăr din Petroşani care şi-a ucis bunica în bătaie. Bărbatul, judecat pentru loviri cauzatoare de moarte, a contestat decizia instanţei, iar Curtea de Apel Alba Iulia va da verdictul final. Ancheta procurorilor a scos la iveală chinurile îndurate de femeia în vârstă de 67 de ani, înainte de a muri.
„Pe parcursul mai multor zile din cursul lunii noiembrie 2016, dar şi anterior acestor zile, inculpatul a aplicat victimei în vârstă de 67 ani, bunica sa maternă cu care locuia împreună, multiple lovituri cu palmele, pumnii, picioarele şi cu un cârlig metalic, în zona toracică, a capului, a membrelor inferioare şi superioare, cauzându-i un politraumatism cu fracturi costale multiple şi hemoragie meningo-cerebrală, care au determinat moartea acesteia la data de 5 decembrie 2016”, informau anchetatorii.

După soţie a urmat bunica
Cornel Brat locuia, în noiembrie 2016, în casa femeii de 67 de ani, din Petroşani, bunica sa maternă, împreună cu aceasta şi cu copilul său în vârstă de un an, mijloacele lor de subzistenţă fiind asigurate din veniturile de pensionară ale victimei, se arată în dosar. În acelaşi imobil a mai locuit partenera de viaţă a tânărului şi mama minorului de un an, până în luna mai 2016 când, bătută fiind de inculpat, s-a mutat la părinţii săi, în oraşul Uricani, lăsându-şi copilul minor în grija inculpatului.  
„Deşi sănătatea victimei în vârstă de 67 de ani era grevată de afecţiuni severe şi multiple (insuficienţă cardiacă, ateroscleroză generalizată, caşexie, ramolisment cerebral, sindrom anemic sever, gangrenă umedă membru inferior stâng), inculpatul i-a impus să-i îngrijească copilul minor, după ce concubina sa a părăsit locuinţa comună. I-a reproşat bunicii sale, în repetate rânduri, că nu se preocupă suficient de îngrijirea minorului, reproşurile sale fiind urmate de lovituri aplicate victimei, astfel că ea apela adesea la vecini şi la rude, cărora le cerea fie hrană pentru copil, fie împrumuturi băneşti.
În 10 iulie 2016, Cornel Brat i-a pretins bunicii sale să îi transfere proprietatea asupra imobilelor deţinute, iar în urma refuzului acesteia a lovit-o cu pumnii şi picioarele. Bătrâna a sesizat autorităţile, care au dispus cercetarea penală a tânărului.

Bătută în fiecare zi
În 21 noiembrie, un vecin a găsit-o pe femeie căzută în locuinţa ei, cu ochii vineţi şi cu mai multe răni, ca urmare a bătăii primite de la nepot. Bărbatul a sunat la 112, iar la locuinţa victimei s-au deplasat un echipaj SMURD şi doi poliţişti, cărora femeia le-a relatat că a fost bătută în dimineaţa aceleiaşi zile, de nepotul său. Cornel Brat nu a fost de acord ca bunica lui să fie dusă la spital, iar de teama lui, aceasta a refuzat să fie preluată de paramedici.

„În ziua următoare, inculpatul i-a relatat unui martor că în data de 21 noiembrie 2016 a lovit victima cu cârligul de la sobă, fiindcă a găsit-o întinsă pe duşumea, în timp ce copilul său plângea în pătuţ. În declaraţiile date în cursul urmăririi penale şi cercetării judecătoreşti, inculpatul a negat că ar fi lovit victima cu cârligul de la sobă, precizând că a lovit-o cu palmele peste faţă pentru că l-a scăpat din braţe pe copilul său şi pentru că ar fi lăsat uşa sobei deschisă, iar fumul ieşit în încăpere putea să îi omoare copilul”, se arată în dosar.

În 22 noiembrie, tânărul şi-a luat din nou bunica la bătaie, lovind-o cu pumnii şi palmele peste faţă, pe motiv că nu are grijă de fiul său.

A murit în spital

Scena s-a repetat o zi mai târziu, când Brat a doborât-o pe femeie, lovind-o cu pumnii în zona coastelor.

„În aceeaşi zi, în jurul orei 17.00, inculpatul a plecat în oraş, iar când s-a întors, în jurul orei 18.30, a găsit victima căzută pe podeaua încăperii, cu sănătatea alterată şi vorbirea greoaie, ceea ce l-a determinat să îl contacteze pe vecinul său, căruia i-a spus că bunicii sale îi este rău, apoi i-a cerut să vină la el acasă. Dând curs solicitării inculpatului, martorul Fleţan a constatat că victima, aşezată pe un scaun, cu spatele rezemat de pătuţul copilului, nu vorbea deloc. A mai observat martorul că victima avea o rană la piciorul drept şi vânătăi la ambele picioare, astfel că i-a cerut inculpatului să solicite telefonic o salvare pentru transportarea victimei la spital. În jurul orei 19:00 inculpatul a apelat Serviciul de urgenţă 112, iar echipajul medical sosit la domiciliul victimei a constatat că aceasta prezenta multiple contuzii, echimoze şi excoriaţii pe tot corpul, respectiv pe membrele inferioare, superioare, torace şi cap, era extrem de slăbită şi puţin cooperantă cu cadrele medicale. Pentru că starea victimei se agrava, a fost spitalizată în Secţia Chirurgie ATI a Spitalului de Urgenţă Petroşani, cu diagnosticul comă gradul I-II, politraumatism prin heteroagresiune cu contuzie toracică şi multiple fracturi costale bilaterale, constatându-se că prezenta o fractură de os zigomatic stâng, fracturi costale recente C6, C8 hemitorace drept şi C6 hemitorace stâng, dar şi multiple fracturi costale vechi, bilateral. Femeia a relatat că a fost bătută de nepot, fiindcă a refuzat să îi transfere dreptul de proprietate asupra imobilelor. Ulterior, starea victimei a înregistrat o evoluţie gravă, ea decedând la data de 5 decembrie 2016.

În urma anchetei, tânărul a fost arestat preventiv în luna martie a acestui an, iar în prezent se află în Penitenciarul Aiud.   


Vă recomandăm să citiţi şi:

Viaţa de coşmar a Karlei, copila de trei ani înfometată şi ucisă în bătaie de mamă. Cum au scăpat fraţii ei mai mici din casa ororilor

Magistraţii au pronunţat sentinţa definitivă în dosarul cuplului care şi-a ucis în bătaie şi prin înfometare copila de trei ani şi i-a traumatizat pe fraţii mai mici ai acesteia. Ancheta a scos la iveală mărturii terifiante despre tratamentele inumane la care au fost supuşi minorii.

Clipe cumplite pentru o tânără, răpită de pe stradă de fostul iubit şi sechestrată într-o cameră de motel

O tânără din Hunedoara a fost luată cu forţa de doi bărbaţi, din taxiul cu care se deplasa, şi adusă într-o cameră de motel, unde a fost sechestrată pentru a fi convinsă să se împace cu fostul iubit.

Cazul cutremurător al copilei ucise la naştere, de propria mamă, şi aruncată în râu. Ce a ascuns tânăra condamnată definitiv

Magistraţii au condamnat o tânără din Lupeni, acuzată că şi-a ucis copilul nou-născut şi i-a aruncat trupul în apele Râului Jiu. Femeia ascunde o poveste cutremurătoare.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite